Breaking news

Primul telefon 4G

loading...

Taiwanezii de la HTC, celebri pentru parteneriatele cu mari operatori de telefonie mobilă, au dezvoltat împreună cu Sprint Nextel, compania din spatele Google Nexus One, primul telefon 4G, pe care l-au expus recent la târgul CTIA, din Las Vegas.

htc-max-4g_3024Data lansării Htc Evo 4G, supranumit şi HTC Supersonic, nu a fost anunţată, însă evenimentul este aşteptat în vara acestui an. În Europa, lansarea este aşteptată după ce vor fi efectuate o serie de teste de viteză de download şi de performanţă. Nu a fost anunţat, până în prezent, preţul noului gadget.

Evo 4G va creşte competiţia de pe piaţa telefoniei mobile, dominată deja de iPhone de la Apple şi Nexus One de la Google. Vestea vine în contextul în care Apple a anunţat deja că va lansa iPhone-uri cu ecrane mai mari şi mai luminoase pentru serviciile video. Samsung Electronics a lansat, de asemenea, noul său telefon intitulat Galaxy S, care are şi el un display mai luminos.

Totodată, marele rival al Sprint pe piaţa americană, Verizon Wireless – companie deţinută de Verizon Communications şi de grupul Vodafone -, va lansa, de asemenea, o reţea 4G. Totuşi, apariţia primelor telefoane care să dispună de conectivitate 4G este aşteptată abia la mijlocul anului viitor.

Htc Evo 4G este dotat cu ecran LCD de 4,3 inchi (110 milimetri), cu 30% mai mare decât iPhone, şi are cameră de 8 megapixeli cu flash şi până la 33 de gigabiţi de memorie. Noul telefon se poate comporta ca un hub de internet pentru mai mult de opt dispozitive simultan. Gadgetul foloseşte software-ul Android 2.1 şi procesorul Snapdragon de 1GHz.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata