Breaking news

Olandezii au creat o sticlă violetă care protejează cel mai bine alimentele

loading...
0 25

Firma olandeză MIRON MIRON Violetglass B.V. a unui tip special de sticlă violetă care protejează inclusiv calităţile bioenergetice ale alimentelor. Inovaţia a fost posibilă datorită unei ştiinţe numită „Biofotonică”, scrie ziarul Financiarul.

sticla violetaTermenul de „biofotonică” provine din cuvintele greceşti „bios” – viaţă şi ”phos” – lumină. Ramura ştiinţifică definită de el răspunde la provocări de natură medicală şi umană prin utilizarea luminii, folosind metode ce ţin de microscopie, spectroscopie şi utilizarea laserului pentru a explica procesele biologice la nivel celular.

Principalul scop al cercetării biofotonice este aplicarea caracteristicilor luminii în industria alimentară, farmaceutică, în biotehnologie şi medicină.

La baza sa stă conceptul de „biofotoni”, aşa-numita „lumină din celule”.

Pe baza cercetărilor anterioare, Schrödinger a ajuns la concluzia că un organism viu îşi poate conserva un nivel ridicat de organziare celulară deoarece „preia ordine” din mediul înconjurător, în principal din lumina solară.

Astfel, grație proprietăților sticlei violet, alimentele depozitate în astfel de recipiente și păstrează intacte proprietățile.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata