Breaking news

O tabletă ieftină nu înseamnă neapărat calitate îndoielnică

loading...

Tableta este unul dintre acele gadget-uri care ne însoţesc pretutindeni şi ne conectează cu noutăţile momentului. Pentru cei care interacţionează des cu mediul on-line, sunt prezenţi permanent pe reţelele de socializare sau citesc cu pasiune e-book-uri şi materiale digitale, achiziţionarea unei tablete nu mai este un moft.

Tableta-Allview-Viva-C7-cu-procesor-Cortex-A7Spre deosebire de smartphone, utilizarea tabletei este mai eficientă. Unghiul mai larg de vizualizare şi funcţiile specifice fac din tabletă un device mai potrivit decât telefonul inteligent, atunci când activităţile sunt diverse. La polul opus, laptopurile, deşi pot asigura o performanţă mai mare, nu au acelaşi avantaj de portabilitate precum tabletele.

Cine decide să achiziționeze o tabletă este interesat, fără îndoială, de preturi. Nu este o aroganță să afirmăm că o tableta ieftina poate oferi, uneori, aceeași experiență completă de utilizare precum una scumpă. Totul depinde de motivațiile care influențează alegerea!

Atunci când pornim în căutarea tabletei perfecte şi bugetul este unul limitat, singura cale de a face alegerea optimă este o informare detaliată. Nu este eficient să plecăm de la specificaţii în care să ne pierdem, de la caracteristici pe care nu le înţelegem prea bine, ci de la simpla întrebare: pentru ce vreau să folosesc tableta?

În rândul tabletelor ieftine, există numeroase modele care pot satisface nevoile utilizatorului. Cei care nu au nevoie de aplicaţii complexe, nu sunt pasionaţi de gaming şi nu doresc să stocheze un număr foarte mare de documente se pot încadra fără probleme într-un buget redus.

Preţurile pentru o tabletă nouă, pornesc în magazinele online româneşti, de la mai puţin de 200 de lei. Printre brandurile care ne încântă cu device-uri ieftine şi bune se regăsesc şi nume de producători din România, precum Allview, Evolio şi E-boda, care oferă experienţe de lucru şi entertainment satisfăcătoare celor hotărâţi să uite de prejudecăţi şi să testeze performanţele unei tablete autohtone.

Ce poate, concret, să facă o tabletă ieftină?

Chiar dacă nu aparţine unui brand precum Samsung sau Apple, o tabletă cu preţ mic poate să aibă un design plăcut, o construcţie solidă, rezistenţă şi un aspect suficient de elegant pentru a cuceri orice doritor fără pretenţii exagerate.

Dincolo de aspect, o investiţie minimă poate asigura navigarea fără probleme pe internet, utilizarea reţelelor sociale, expedierea şi primirea de mesaje şi o conectivitate multiplă, incluzând, la unele modele, chiar şi funcţia 3G.

Tot la performanţe putem încadra vizionarea de materiale video la o calitate destul de bună, claritatea sunetului, posibilitatea de a vizualiza materialele de tip e-book, dar şi o autonomie normală a bateriei.

Ceea ce nu poate promite o tabletă ieftină sunt, însă, atingerea unei calităţi excelente a camerei foto/video, rularea celor mai noi jocuri de tip 3D şi o viteză mare de procesare a task-urilor multiple.

O tabletă ieftină nu are neapărat o calitate îndoielnică! Preţul mic se justifică prin dorinţa producătorilor de a livra oferte care să fie pe placul oricărui client, indiferent de nevoile acestuia şi de performanţele pe care le caută. Mai mult, uneori, acele tablete care se găsesc în topurile celor mai scumpe produse s-ar putea să nu se ridice la aşteptările pe care le promit prin preţ.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata