Breaking news

Nokia Lumia 920 și Google Nexus 4, telefoanele anului 2012, află de unde le poți cumpăra

loading...

Cu toții ne dorim un telefon mobil performant, cu multe facilități și aplicații instalate pe el, însă la un preț acceptabil. Lupta dintre producători a făcut ca pe piața de profil să găsim astăzi câteva telefoane mobile care merită studiate, înainte de a lua decizia de a cumpăra un telefon nou.

Nokia Lumia 920Cel mai mult au surprins anul trecut telefoanele celor de la Nokia, modelele Nokia Lumia 920 și Lumia 800 fiind apreciate atât de public cât și de presa de specialitate. Piața Windows Phone a fost practic cucerită de Lumia 920, care a reușit prin performanță și calitate să învingă teama de nou, a celor ce erau înclinați spre sistemul Android și să o aducă către Windows. În acest fel Microsoft a pătruns în casele noastre nu numai prin calculatoare, dar mai nou prin telefoane și tablete. Oferta de prețuri pentru aceste telefoane o găsiți la Oktal.ro.

Pentru cei ce au nevoie de un ecran mai mare, Nokia Lumia 920 oferă impresionantul ecran de 4,5” cu rezoluție HD. Ca să impresioneze cumpărătorii, sau poate ca să îi fidelizeze pentru produsele Nokia, terminalul oferă un panou IPS cu latență mică și luminozitate ridicată. O inovație este și mănușa care oferă posibilitatea de control tactil.

Senzorul BSI de 8,7 megapixeli oferă stabilizare hardware și transforma telefonul într-un veritabil aparat foto, performantele în lumina scăzută fiind extraordinare, depășind multe din telefoanele concurenței. Demn de remarcat este și faptul că oferă posibilitatea de încărcare wireless, ceea ce nu mulți producători au avut curajul să experimenteze. Microsoft a pus la dispoziție un număr considerabil de aplicații exclusive pentru Windows Phone, deci se vede că interesul ambilor parteneri este focalizat către acapararea unui segment important de piață, iar calitatea va fi principalul atu al acestora.

Google Nexus 4 este la rândul său un competitor puternic pe piața telefoanelor mobile, iar dacă ținem cont de vânzările din anul trecut, se pare că a fost unul dintre cele mai râvnite smartphone-uri. Având susținera platformei hardware Qualcomm APQ8064, acesta și-a permis să sfideze concurenții cu performanțe excepționale, iar ecranul True HD IPS cu diagonala de 4,7” și rezoluție HD, nu lasă loc de discuții. Toate aceste performanțe uluitoare vin la un preț foarte mic, în comparație cu ceea ce se oferă. Momentan acesta se găsește doar în Google Play Store, deci există un mic impediment pentru cumpărătorii din România.

În schimb, putem achiziționa un produs cu aceleași calități, HTC One X. Acesta a fost primul terminal mobil quad-core scos pe piață, iar după ce a depășit problemele inițiale legate de supraîncălzire, se poate lăuda cu vânzări record. Pentru a bucura ochiul utilizatorului folosește un ecran S-LCD 2 de 4,7” cu rezoluție HD, fiind în acest fel în topul produselor de acest gen. Carcasa este foarte subțire și elegantă, din policarbonat.

Dac adăugăm și performanțele deosebite ale camerei foto, putem spune ca este telefonul ideal pentru cei ce vor să folosească un telefon de ultimă generație, mai ales că aveți la dispoziție și actualizarea One X+, care dacă ar fi beneficiat de o publicitate mai agresivă, ar fi putut vinde cel puțin de două ori mai multe terminale.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata