Breaking news

Noi proceduri de testare pentru fiabilitatea rețelelor de date

loading...

R&M a publicat detalii despre noua metodologie de testare a modulelor Cat. 6A. Aceasta a devenit mai rapidă, mai precisă și mai puțin costisitoare.

pressrel_2tt1if48nb637o75mbp4gdbtOdată cu sistemul ultraperformant de cablare pe cupru Class EA/Cat. 6A a fost lansată și o nouă procedură de testare pentru componentele de rețea corespunzătoare: testul “re-embedded”. Producătorul elveţian Reichle & De-Massari AG (R&M, www.rdm.com) explică într-un studiu importanța noii proceduri de testare pentru fiabilitatea rețelelor de date.

Metoda “re-embedded” permite testarea mai precisă și mai rapidă a semnalului transmis printr-o priză RJ45, comparativ cu testul “de-embedded”, folosit până acum în industrie.  Producătorii de echipamente de rețea, printre care și R&M, aplică în mod regulat aceste norme de testare și în special pentru soluțiile avansate precum Cat. 6A. Scopul acestor teste este acela de a demonstra că priza și modulul de conectare transmit semnalele în mod perfect. Procedura de verificare determină printre altele și modul în care factorii de interferență, precum efectul crosstalk, afectează transmisia semnalului.

Totodată, testul verifică modul în care un anumit echipament al unui producător oferă performanțele așteptate chiar și atunci când se conectează cu dispozitivele unui alt fabricant. Până acum era necesară efectuarea unor serii de teste elaborate și verificarea fiecărui modul în 12 teste individuale de conectare. În cazul transmisiilor la frecvențe ridicate care implică Cat 6A, procedura de testare putea fi afectată de anumite erori.

În cadrul noului test “re-embedded”, rezultatele se pot determina strict matematic, bazându-se pe simularea a 14 conectări. Măsurătorile se realizează direct pe capătul rigid al analizatorul de rețea, astfel încât pot fi excluse posibilele interferențe (spre exemplu cele generate de mișcarea cablurilor). Per ansamblu, metoda “re-embedded” îmbunătățește calitatea măsurătorilor și permite stabilirea unor concluzii mai precise privind fluctuațiile și limitele comportamentului unei prize sau al unui modul de conectare.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata