Breaking news

Nexus 7, prima tabletă Google. PREŢ şi FOTO

loading...

Miercuri, la San Francisco, Google a prezentat prima tabletă dezvoltată de companie: Nexus 7.

Tableta Nexus 7 are un display de 7 inci şi preţ de pornire de 199 de dolari, care ar trebui să pună probleme produselor din aceeaşi categorie de preţ şi să crească popularitatea Android pe o piaţă dominată de Apple iPad.

Tableta va rula cea mai nouă versiune a sistemului de operare Android, denumită Jelly Bean, a anunţat compania la Google I/O, conferinţa anuală cu dezvoltatorii găzduită la San Francisco.

Google a prezentat totodată Nexus Q, un dispozitiv în formă de sferă, “pentru sufragerie”, care poate reda muzică şi filme de pe internet şi se conectează cu alte electronice Android compatibile din casă.

Tableta Google atacă însă segmentul de preţ 200 de dolari, unde cel mai de succes produs este Kindle Fire (Amazon.com), care rulează o versiune puternic modificată a Android.

Nexus 7 ar putea reprezenta numai rampa de lansare a gamei Nexus pe segmentul tabletelor, Google pregătind probabil un produs care să intre în competiţie directă cu iPad. Cea mai recentă variantă a tabletei Apple porneşte de la 499 de dolari.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata