Breaking news

Mașina în care nu ai cum să mori, va deveni realitate peste 10 ani

loading...

Mașina viitorului care te scapă de problemele din trafic va fi gata peste cel puțin 10 ani. Constructorii auto pregătesc mașina perfectă care o să te ferească de accidente și își garantează că vei scăpa cu viață din orice eveniment rutier major.

masina.albaSistemele computerizate vor fi capabile să urmărească drumul pentru a se asigura că șoferul nu iese în decor, vor fi capabile să recunoască pietonii și mașinile aflate în mișcare sau parcate și vor atenționa șoferul în cazul unui pericol de accident și chiar vor frâna în locul lui.

Constructorii se gândesc să implementeze un sistem complex de comunicații între mașini și infrasctructura rutieră (semafoare, semne de circulație).

Mașina viitorului va avea  sistem de evitare a coliziunii – evaluază posibiliatea ca mașina să se lovească de un obstacol și acționează frâna dacă șoferul nu o face, sistem de adaptare a vitezei – în funcție de vehiculul din față, mașina își adaptează corespuinzător viteza, sistem de detectare a pietonilor – cu ajutorul undelor radar, a unei camere video montată în zona oglinzii retrvizoare și a unei baze de date, sistemul identifică pietonii și frânează în cazul în care cineva pășește în fața mașinii. sistemul de menținere a benzii – o cameră îndreptată se ghidează după marcajele vopsite pe șosea pentru a stabili dacă mașina se deplasează corespunzător. Dacă șoferul iese haotic sau neașteptat din bandă, mașina îl avertizează, sistemul de monitorizare a atenției șoferului – modul în care șoferul conduce mașina este monitorizat, iar în cazul în care acesta se deplasează haotic sau conduce de mult timp, sistemul îl avertizează dar și sistemul de comunicare vehicul-vehicul și vehicul-infrastructură – în viitor, mașinile care vor beneficia de acest sistem wireless vor fi capabile să trimită și să primească informații despre condițiile de trafic.

loading...
2 Comentarii
  1. Liviu spune

    Superb ! :X Sunt convins ca cei de la Audi vor fi primii care vor scoate astfel de modele de masini ! Abia astept !

  2. Gogu Astrologu spune

    Degeaba, poate sa aiba si scaun ejectabil ca avioanele de vinatoare, cind o veni un tembel cu un beemve de 3 tone si numere de Bulgaria peste el cu 160 la ora si frine din parti,nu-l mai scapa nici dumnezeu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata