Breaking news

LED, tehnologia iluminatului şi Greentek

loading...

Cererea în creştere în domeniul energetic, în special când vine vorba de iluminat şi energie electrică, alături de caracterul limitat al resurselor de care dispunem ne determină să căutăm tot timpul soluţii pentru economisire, pentru a rentabiliza consumul dar şi pentru a proteja mediul înconjurător.

becuri ledTehnologia LED vine astfel în sprijinul acestor nevoi. În special pe partea de iluminat, gama variata de leduri, becuri cu led, benzi cu led şi multe alte aplicaţii îşi fac simţită utilitatea şi aplicabilitatea în tot mai multe domenii.

De ce este mai rentabilă iluminarea cu ajutorul tehnologiei led? Motivele sunt multiple. Nu neapărat în ordinea oferită, vă arătăm o serie de avantaje pe care le oferă iluminatul cu led – o serie de avantaje aflată de la reprezentanţii Greentek Lighting – companie ce oferă soluţii complete pentru iluminat eficient şi ecologic.

Durata de viaţă a LED-urilor depăşeşte cu mult durata de viaţă a surselor de iluminat tradiţionale. Spre deosebire de un bec cu incandescenţă ce poate avea o durată de funcţionare de 1000-2000 ore sau de o sursă de iluminat fluorescentă ce poate rezista până la 8000-15000 ore, un bec cu led are o durată de utilizare de 35000-100000 ore (media este undeva la 60000 ore). Întreţinerea pe această perioadă este una minimă, datorită faptului că gama diversă de becuri cu led rezistă mult mai bine la variaţii de temperatură, vibraţii sau şocuri mecanice.

Eficienţa tehnologiei led nu este dată doar de costurile reduse de întreţinere şi de durata de viaţă îndelungată, ci şi de utilizarea mult mai eficientă a energiei electrice. În acest fel un bec cu led consumă cu 90% mai puţin faţă de un bec cu incandescenţă, cu aproximativ 85% mai puţin comparativ cu lămpile cu halogen şi cu 55% mai puţin faţă de sursele de iluminat fluorescente. În ceea ce le priveşte pe acestea din urmă, caracteristica fluorescentă înseamnă emiterea unei lumini omnidirecţionale – ceea ce înseamnă că o bună parte din lumină se pierde. Led-ul concentrează însă fluxul luminos exact acolo unde este nevoie.

Rezistenţa la şocuri şi vibraţii este o altă caracteristică ce recomandă becurile cu led faţă de cele cu incandescenţă sau fluorescente. Bulbii de sticlă sau baloanele de sticlă şi tuburile sunt adesea afectate de şocuri mecanice, vibraţii sau altele, mai ales pe timpul transportului lor, ceea ce nu se întâmplă în cazul becurilor şi lămpilor cu led.

Faţă de alte surse de iluminat, lămpile cu led funcţionează foarte bine în condiţii de temperaturi externe, în special temperaturi scăzute. Dacă un bec cu incandescenţă sau fluorescent are nevoie să se încălzească pentru a oferi fluxul luminos necesar, la becurile cu led aprinderea este instantanee, nu este necesar un timp pentru încălzire şi lumina este oferita instantaneu oriunde se doreşte acest lucru.

Eficienţă, durabilitate, emisie direcţionată a luminii, rezistenţă la şocuri, controlabilitate, economisire dar şi un impact redus asupra mediului înconjurător sunt avantajele principale oferite de tehnologia LED; Greentek Lighting a înţeles acest lucru foarte bine şi vine astfel în sprijinul nevoilor consumatorilor cu soluţii eficiente şi durabile.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata