Breaking news

Kindle de la Amazon a fost spart în doar opt zile

loading...

Acum aproape doi ani Amazon lansa pe piaţă gadgetul Kindle, cel mai de succes cititor de e-book-uri creat vreodată. Acesta a devenit extrem de popular mai ales în America, a cunoscut îmbunătăţiri ce îl apropie de perfecţiune (pe rolul său), iar mai nou, a ajuns să calce pe nervi o mulţime de utilizatori ai săi.

amazon-kindleKindle este un cititor de cărţi digitale ce şi-a câştigat popularitatea prin uşurinţă de utilizare, datorată faptului că este un gadget wireless şi al faptului că este creat de amazon, un site cu o mulţime de cărţi disponibile spre vânzare.

Problemele utilizatorilor săi apar atunci când amazon exagerează în privinţa DRM-ului (digital rights management).

Normal este ca atunci când cineva cumpără un produs să devină proprietar pe viaţă pe acel bun, în acest caz o carte digitală.

Amazon a exagerat în privinţa DRM-ului atât de mult, încât acel cineva nu mai poate folosi cartea cumpărată dacă îşi schimbă PC-ul.

Tehnologia DRM nu permite utilizatorilor Kindle să îşi transfere e-book-urile cumpărate, pe propriul calculator. Acest lucru a enervat prea mulţi oameni în momentul în care un utilizator de Kindle a ridicat problema pe un forum pentru hackeri.

În doar opt zile codul DRM a fost spart, iar clienţii amazon pot acum să transfere cărţile lor digitale oriunde poftesc.

Astfel de probleme sunt încă întâlnite la utilizatorii de iPhone-uri sparte, care se trezesc din senin cu un update de la Apple ce nu le mai permite să-şi folosească propriul telefon, doar pentru că nu au dorit să fie legaţi de compania de telefonie pe care a ales-o Apple.

Consider că sunt bine venite astfel de „palme” pentru companiile care abuzează de banii clienţilor lor, ba mai mult, le încalcă şi drepturile prin astfel de tertipuri mascate sub formă de „siguranţă”.

Alexandru Nistor

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata