Breaking news

Jocurile online pentru copii, o afacere de miliarde de dolari

loading...

De când au fost create, jocurile video au atras atenţia atât copiilor cât şi adulţilor. Succesul jocurilor video este reflectat în faptul că de-a lungul timpului a crescut întru-un mod constant, în prezent, ajungând să fie o industrie de miliarde de dolari.

jocuri online copiiOdată cu evoluţia tehnologiei jocurile au început să se schimbe din punct de vedere al calităţii imaginii şi sunetului, au apărut nivele de dificultate diferite, au început să devină mai complexe şi să atragă mai mulţi jucători (de toate vârstele) din toată lumea, ele putând fi jucate pe diferite dispozitive, cum ar fi: PC, laptop, tabletă, telefon mobil, console, jocuri pe maşini arcade şi multe altele.

La început, jocurile erau stocate pe dischete, după care au evoluat şi s-a trecut la următorul dispozitiv de stocare, care a fost CD-ul, urmat de DVD-ul.

În ziua de azi, există o gama largă de jocuri ce poate fi jucată online sau offline, singleplayer sau multiplayer, cu mouse-ul sau tastatură sau ambele, chiar şi cu alte dispozitive speciale pentru anumite jocuri cum ar fi: volan şi pedale pentru jocurile cu maşini, joystick-uri pentru jocurile sportive sau pistoale pentru jocurile tip shooter.

Categoriile generale de jocuri online pentru copii 2015 sunt următoarele:
• Jocuri de strategie.
• Jocuri sportive.
• Jocuri tip shooter.
• Jocuri cu maşini.
• Jocuri trivia.
• Jocuri de luptă.
• Jocuri tip simulatoare.
• Jocuri RPG (Role-playing games).
• Jocuri tip puzzle.
• Jocuri de aventură.

Jocurile pot juca un rol important în viaţa noastră deoarece pot aduce beneficii în procesul de dezvoltare a tinerilor cum ar fi: sporirea atenţiei, capacitatea de a lua decizii rapide şi corecte, antrenează coordonarea ochilor şi a reflexelor.

Dezvoltă dexteritatea mâinii şi captarea atenţiei asupra unei sarcini fără a fi distrasi de ceea ce se întâmplă în jurul nostru, de asemenea jucând cu alţi jucători.

Se pot face schimb de experienţe şi idei asupra unor teme generale sau particulare şi nu în ultimul rând aceste jocuri pot crea o atmosfera de aventură care îi fascinează pe tineri deconectandu-se de la viaţă de zi cu zi monotonă şi intrând într-un mediu incintant, dinamic şi imprevizibil.

Jocurile pot fi considerate şi o unealtă care pot influenţă direct viaţa unui copil, deoarece acestea predau elemente de etică, finanţe, guvernare şi lucruri importante despre comportamentul social, mulţi dintre jucători sunt influenţaţi de aceste aspecte şi ele pot deveni o sursă de inspiraţie pentru alegerea carierei în viitor.

Este foarte important să reglementăm numărul de ore petrecute jucând, astfel încât jucătorul să profite de aceste beneficii şi să evite dezavantajele ce pot apărea.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata