Breaking news

Internetul, o alternativă la îndemână, dar nesigură pentru copii, pe timpul verii

loading...

Pe măsură ce copiii devin din ce în ce mai pricepuţi în mânuirea computerelor, cea mai mare parte a vacanţelor lor de vară este petrecută online. Internetul nu este chiar cel mai sigur loc de joacă, iar supravegherea surfingului pe Internet este esenţială pentru a ne asigura de protecţia lor şi a computerului nostru.

copii.calculatorCel mai facil mod de a verifica modul în care copiii utilizează Internetul este cu ajutorul controlului parental. Funcţia control parental oferită de diferite branduri de producători de antivirus, diferă. Modulul de control parental al soluţiilor de securitate G Data are următoarele caracteristici:

 1. Controlează perioada petrecută de copii pe Internet.
 2. Stabileşte ferestre de timp pentru acces la Internet în funcţie de dorinţele părinţilor.
 3. Supervizează timpul de folosire a PC-ului, indiferent dacă acesta este sau nu conectat la Internet.
 4. Blochează website-uri cu conţinut violent, obscen, legat de droguri sau jocuri de noroc, etc. şi alte tipuri de site-uri pe care nu doriţi să le viziteze copiii voştri.
 5. Stabileşte liste de conţinut permis şi sigur (whitelisting).
 6. Inregistrează infracţiuni şi încercări de utilizare nepermise de controlul parental.

Sfaturi de la G Data despre navigarea sigură pe Internet pentru copii:

 1. Foloseşte controlul parental. Este o modalitate eficace de monitorizare a utilizării Internetului de către copii. Este inclus în majoritatea pachetelor de securitate antivirus de pe piaţă, care sunt disponibile la preţuri mai mici de 150 ron.
 2. Fixează şi limitează nişte ore rezonabile pentru utilizarea Internetului de către copiii tăi.
 3. Învaţă-ţi copiii să nu confunde Internetul cu interacţiunea faţă în faţă. Nicio informaţie, niciun detaliu personal, etc. nu trebuie să fie considerate adevărate numai pentru că apar pe ecranul computerului.
 4. Învaţă-ţi copiii cum să identifice e-mail-urile cu conţinut spam (reclame şi mesaje nesolicitate), phishing (escrocherii bancare) şi conţinut suspect (premii tentante, apeluri exagerate pentru ajutor, daruri de la străini…) şi, ca şi în lumea reală, să nu aibă încredere în acei „prieteni digitali” pe care nu-i cunosc şi în afara Internetului.
 5. Învaţă-ţi copiii despre cât de important este să nu oferi date personale unor terţe parţi şi încurajază-i să se gândească de doua ori înainte de a oferi poze pe Internet.
 6. Ajută-ţi copiii să utilizeze parole sigure (adică, unele alfanumerice). Este important să nu utilizeze informaţii personale (zile de naştere, nume propriu-zise, ID-uri, numere de telefon…). Deasemenea, este foarte bine să se evite folosirea aplicaţiilor care cer parole atunci când foloseşti computere publice (Internet Cafe sau biblioteci, spre exemplu).
 7. Luaţi toate aceste precauţii şi supravegheaţi surfingul pe Internet al copiilor, dar fiţi atenţi şi încercaţi să evitaţi să deveniţi „spioni” al propriilor voştri copii!
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata