Breaking news

Google și-a închis ”motorul” în China

loading...

Versiunea chineză a motorului de căutare Google a fost închisă de compania americana Google Inc. de azi toți cei care vor accesa  www.google.cn, vor redirecționați  către un site din Hong Kong, necenzurat, disponibil la google.com.hk.

googleDecizia Google, survinde după mai multe săptămâni de tesiuni între Beijing și Washington, cu privire la libertatea pe internet.  Săptămâna trecută, Guvernul chinez a avertizat Google că ar trebui să respecte legislaţia locală, chiar dacă decide să îşi închidă operaţiunile pe această piaţă.

“Google a încălcat angajamentele scrise pe care şi le-a luat când şi-a deschis operaţiunile pe piaţa chineză”, a declarat un oficial al Biroului de Informaţii al Consiliului de Stat din China, care reglementează legile internetului, citat de agenţia de presă chineză Xinhua.

În prezent, pe lângă lansarea portalului google.com.hk, Google a anunţat că intenţionează să îşi continue acţiunile de cercetare şi dezvoltare în China şi să păstreze personalul de vânzări din această ţară.

Cenzura din China a afectat și site-uri de internet extrem de populare la nivel internaţional, precum Facebook, Twitter şi YouTube, care sunt blocate în China.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata