Breaking news

Doi români au inventat o mână bionică revoluționară

loading...

Doi profesori din Galați au reușit să creeze o mână bionică prin care ar putea revoluționa antrenamentele jucătorilor de volei.

mana bionica - galatiMâna bionică se fixează pe brațele jucătorului, iar prin intermediul a 10 senzori, aparatul identifică poziția brațelor, apoi transmite informația către computer.

Mâna are totală libertatea de mișcare, iar un soft generează mesaje vocale care corectează eventualele greșeli.

„În situația în care articulațiile sunt îndoite, mesajul vocal este menit să-l corecteze pe executant – ÎNDREAPTĂ COATELE – prin mesaj vocal se poate autocorecta singur jucătorul. La sfârșitul antrenamentului se închide acea sesiune de lucru și antrenorul știe clar câte execuții corecte au fost, câte execuții greșite, și, ce este cel mai important, știe exact și segmentul deficitar”, a explicat Carmen Pîrvu, lector la Facultatea de Educație Fizică și Sport Galați, potrivit realitatea.net.

Datorită faptului că indicațiile sunt foarte corecte, această invenție ar putea înlocui chiar antrenorul, iar timpul de învățare s-are reduce considerabil.

Sistemul în general este conceput ca să poată fi adaptat pentru diferite sporturi, sistemul conține partea de transmisie la distanță, care rămâne neschimbat și poate fi aplicat și pentru medicina recuperatorie”, spune profesorul Răzvan Roșculeț.

Investitorii au aflat de această invenție și au făcut mai multe oferte celor doi profesori gălățeni.

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata