Breaking news

Cum alegem monitorul potrivit în funcție de ceea ce avem nevoie?!

loading...

Orice posesor de PC are nevoie de un monitor suficient de performant încât să-i satisfacă propriile exigenţe. Dar există oare un monitor perfect, potrivit tuturor categoriilor de useri?

monitor second handRăspunsul este clar: NU. Pentru că fiecare persoană are exigenţe particulare. Şi în funcţie de utilizare, posesorii de pc au nevoie de monitoare mai mult sau mai puţin performanţe, mai mult sau mai puţin costisitoare.

Unele monitoare second hand îşi fac în egală măsură ”munca”, fiind la fel de capabile precum ”suratele” cele mai avansate. Însă totul depinde de ”profilul” user-ului.

Spre exemplu, persoanele cu familii şi copii, preocupate să-şi achiziţioneze un pc care să poată fi folosit de toată familia, au exigenţe diverse de cele ”dependenţe” de video gaming. Pretenţiile acestora diferă şi de ale utilizatorilor profesionişti care îşi exercită priceperea în domeniile IT.

Prin urmare, înainte să ne hotărâm asupra pc-ului şi în particular asupra tipului de display, trebuie să fim atenţi la aşa-zisa ”caracterizare” proprie şi să identificăm profilul căruia îi aparţinem.

a. Utilizatorul profesional
”Profesionistul” este cel care din motive de serviciu, îşi petrece ore bune în faţă pc-ului. Acesta navighează pe web, accesează şi prelucrează documente importante sau / şi susţine conferinţe online. Pe termen lung, fiecare secundă de întârziere îi poate afecta munca şi există şansa să ”lezeze” imaginea companiei de care aparţine.

Exigenţa user-ului profesional este să dispună de un computer cât mai performant şi de un monitor pe măsură, astfel încât să poată să-şi finalizeze munca fără întârzieri, fără penalizări. ”Profesionistul” va pune accentul atât pe caracteristicile componentelor de bază (procesor, HDD, placă de baza, etc.), cât şi pe proprietăţile perifericelor (monitor, imprimantă, etc.).

b. Utilizatorul comun
În această categorie sunt incluşi acei utilizatori care nu folosesc pc-ul într-un anumit domeniu, ci sunt ”multilaterali”. Uneori, aceştia accesează fişiere şi le prelucrează, alteori au discuţii online, se informează, ascultă muzică, se uită la filme sau intră în jocuri multiplayer.

monitor secondPretenţiile acestei tipologii, deşi nu sunt exagerate, obligă user-îi să fie mulţumiţi să-şi achiziţioneze computere la un nivel mediu din punctul de vedere al preţului şi caracteristicilor. În schimb, utilizatorul ”bazic” va pune accentul pe confort şi va cauta să-şi cumpere un pc (desktop sau portabil) cât mai uşor de folosit.

c. Utilizatorul ”creativ”
User-ul ”creativ”, pentru a-şi duce la bun sfârşit munca de creaţie, are nevoie de anumite programe multimedia, precum şi de componentele adecvate (imprimantă, mouse, tastatură, monitor). Poate trebuie să prelucreze fişierele muzicale, să realizeze un montaj video ori să modifice imagini.

Un pc ”cu vechime” şi un sistem de operare depăşit nu-i vor permite să efectueze operaţiuni prea sofisticate. De exemplu, pentru acest tip de useri, este esenţială prezenţa monitoarelor ample, cu o bună rezoluţie şi contrast, capabile să reproducă o paleta de culori diversificată, dar echilibrată şi cât mai apropiată de cromatică naturală.

d. Utilizatorul ”gamer”
Iată poate şi cea mai exigenţă categorie, ce va pune mare preţ pe viteza calculatorului şi mai ales pe timpul de răspuns al monitorului, pe culori şi pe claritate. Video jucătorul nu va tolera niciodată, niciun fel de compromis. Pentru că în universul virtual în care se ”învârte”, fiecare întârziere se depunctează.monitor 17 Inch

Pentru a avea o cât mai bună experienţă, jucătorul online nu poate renunţa la achiziţia celui cel mai performant monitor pentru gaming. Preţurile pc-urilor optime pentru video games sunt uşor mai ridicate. Însă într-un magazin online de monitoare second hand Foxhall, pasionaţii pot descoperi diverse alternative avantajoase.

loading...
1 Comentariu
  1. Silvia spune

    Foarte bun articol, m-a ajutat sa fac alegerea potrivita !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata