Breaking news

Chinezii au inventat frunza artificală

loading...

Chinezii au reușit să poriecteze un dispozitiv capabil să obțină energie din apă și lumina solară prin fotosinteză. Această descoperire ar putea fi una dintre soluțiile la producerea de enregie în viitorul apropiat.

frunzaLa Universitatea Jiaotong din Shanghai, China, un grup de cercetatori a reusit sa proiecteze o “frunza artificiala anorganica” (AIL): un dispozitiv în care, cu ajutorul luminii solare și al unor fotocatalizatori, apa este descompusă în elementele componente – hidrogen și i oxigen -, urmând ca hidrogenul să fie folosit drept sursă de energie.

Cercetătorii chinezi au infiltrat dioxid de titan în frunzele de Anemone vitifolia – o plantă nativă în China – reproducând astfel “arhitectura” internă a frunzei, foarte eficientă în captarea luminii solare.

Dioxidul de titan acționează ca un catalizator în reacția de scindare a apei în hidrogen și oxigen, iar adăugând nanoparticule de platină, specialiștii au mărit considerabil eficiența procesului.

Metoda reprezintă un pas pe drumul spre o “economie bazată pe hidrogen”, necesară în viitor pentru a înlocui actuala economie bazată pe petrol, cărbune și gaze naturale.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata