Breaking news

Cheltuieli mai mici pentru instituții prin utilizarea soluțiilor IT de ultimă oră

loading...

Într-un an cu un buget de austertiate pentru administrația publică locală, reducerea costurilor din instituțiile locale reprezintă o soluție salvatoare pentru evitarea colapsului financiar.

caluclatorHotel ARO Palace din Brașov a găzduit pe 18 iunie, un simpozion cu tema ”Modernizarea și eficientizarea administrației Publice Locale din România”, având ca scop prezentarea și dezbaterea soluțiilor IT de ultimă oră în eficientizarea activităților în instituțiile locale și în același timp reducerea costurilor.

Acest eveniment este o platformă pentru dezbateri privind modernizarea și eficientizarea activității din cadrul institutiilor Administrației Publice Locale din Transilvania. Utilizarea soluțiilor IT de ultimă oră facilitează reducerea costurilor atât pentru instituții, cât și pentru mediul de afaceri”, a declarat Bogdan Savonea, Director Cabinet, Ministerul Comunicațiilor și Societății Informationale.

Conferința și-a propus să informeze și să pună în contact direct reprezentanți ai administrației locale, ai Guvernului și furnizorii de tehnologie și de soluții financiare pentru a găsi cele mai fiabile și eficiente căi de modernizare a administrației publice locale din regiunea Transilvania.

Oricât de eficiența ar fi primăria, este întotdeauna loc de mai bine. Avem în implementare un proiect susținut de Uniunea Europeană și MCSI. Este un proiect cu durată de 2 ani și cu o implementare în valoare de 500.000 euro. Peste 24 de luni cetățenii vor putea comunica mai ușor cu primăria, prin internet, cu semnătură digitală și un call-center care îi va direcționa către persoana la care vor să ajungă și care îi va contacta pentru a-i anunța când mai au 2 zile de plată a taxelor locale”, a declarat Adrian Gabor, Viceprimar Primaria Brasov.

Simpozionul a fost organizat de Agenția BTL DESIGN și trustul de presă Agora Group, împreună cu Federația Autorităților Locale din România, Asociatia Orașelor din România, Asociația Municipiilor din România și Asociația Comunelor din România.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata