Breaking news

Cartelele prepay vor fi cumpărate în România doar cu buletinul

loading...

Vești proaste pentru toți românii. Nu vor mai putea cumpăra cartele telefonice prepay, decât dacă își arată buletinul. Guvernul Ponta a aprobat în ședința de miercuri o ordonanță prin care se reglementează vânzarea cartelelor prepay.

cartele telefonice prepayGuvernul Ponta obligă românii să își cumpere cartelele telefonice doar cu buletinul. Azi a fost aprobată ordonanța care prevede faptul că îți poți achiziționa o banală cartelă de telefonie mobilă, doar dacă ai buletinul la tine. Proiectul de lege a fost modificat ca urmare a unei solicitări venite din partea CSAT, prin care se modifică Ordonanţa Urgenţă 111/2011 privind comunicaţiile electronice.

Ordonanța va intra în vigoare dacă proiectul de lege privind regimul cartelelor telefonice pre-plătite va fi aprobat de către Parlament, aşa cum speră Guvernul.

Dacă ordonanța intră în vigoare, furnizorii de servicii vor avea obligaţia de a-i informa şi a-i notifica pe toţi utilizatorii de cartele pre-pay despre această obligaţie.

Prin furnizarea datelor personale serviciile secrete pot afla cu ușurință a cui este cartela preplătită. Victor Ponta a arătat că înregistrarea convorbirilor telefonice efectuate pe baza cartelelor pre-plătite a fost decisă de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării în luna august 2012, după atentatul terorist din Bulgaria.

Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului în România-Comitetul Helsinki a solicitat atunci Guvernului şi Parlamentului să aibă în vedere obligaţiile asumate de România prin tratate internaţionale cu privire la drepturile omului, nu doar necesităţile dictate de siguranţa naţională.

loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    GUVERN DE KKT !!! CEL MAI PROST GUVERN DIN LUME … JOS PONTA … JOS DOTTORE, JOS PLAGIATORUL SECURIST !!! JOS PSD !!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata