Breaking news

Cartelele prepay vor fi cumpărate în România doar cu buletinul

loading...
1 0

Vești proaste pentru toți românii. Nu vor mai putea cumpăra cartele telefonice prepay, decât dacă își arată buletinul. Guvernul Ponta a aprobat în ședința de miercuri o ordonanță prin care se reglementează vânzarea cartelelor prepay.

cartele telefonice prepayGuvernul Ponta obligă românii să își cumpere cartelele telefonice doar cu buletinul. Azi a fost aprobată ordonanța care prevede faptul că îți poți achiziționa o banală cartelă de telefonie mobilă, doar dacă ai buletinul la tine. Proiectul de lege a fost modificat ca urmare a unei solicitări venite din partea CSAT, prin care se modifică Ordonanţa Urgenţă 111/2011 privind comunicaţiile electronice.

Ordonanța va intra în vigoare dacă proiectul de lege privind regimul cartelelor telefonice pre-plătite va fi aprobat de către Parlament, aşa cum speră Guvernul.

Dacă ordonanța intră în vigoare, furnizorii de servicii vor avea obligaţia de a-i informa şi a-i notifica pe toţi utilizatorii de cartele pre-pay despre această obligaţie.

Prin furnizarea datelor personale serviciile secrete pot afla cu ușurință a cui este cartela preplătită. Victor Ponta a arătat că înregistrarea convorbirilor telefonice efectuate pe baza cartelelor pre-plătite a fost decisă de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării în luna august 2012, după atentatul terorist din Bulgaria.

Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului în România-Comitetul Helsinki a solicitat atunci Guvernului şi Parlamentului să aibă în vedere obligaţiile asumate de România prin tratate internaţionale cu privire la drepturile omului, nu doar necesităţile dictate de siguranţa naţională.

loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    GUVERN DE KKT !!! CEL MAI PROST GUVERN DIN LUME … JOS PONTA … JOS DOTTORE, JOS PLAGIATORUL SECURIST !!! JOS PSD !!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata