Breaking news

60% dintre internauții de pe Facebook, vor să renunțe la rețeaua de socializare

loading...

Aproximativ 60% dintre internauţii care au cont pe Facebook iau în considerare ştergerea contului de pe reţeaua de socializare din cauza motivelor legate de securitate.

facebookFacebook, cea mai populară reţea socială din lume, ar putea pierde jumătate dintre membri săi care sunt tot mai îngrijoraţi că informaţiile personale nu sunt protejate pe site. Printre plângerile lor se numără faptul că cybercriminalii şi pedofilii creează profiluri false, prietenii reali îi fac vulnerabili fără să ştie, informaţiile personale sunt împărţite cu terţe părţi şi că reclamele de pe site conţin malware.

În urma unui sondaj efectuat de compania de Sophos, mai mult de jumătate (60%) dintre respondenţi au declarat că vor renunţa la contul lor de Facebook, 16% încheind deja socotelile cu celebra reţea socială.

Regulamentul de confidenţialitate al Facebook are 5.830 de cuvinte, în timp ce Constituţia SUA are 4.543 de cuvinte, au descoperit cei de la „New York Times”. În ultimele luni, Facebook a făcut mai multe modificări la acest regulament prin care mai multe informaţii ale utilizatorilor sunt făcute publice, lucru care a stârnit multe controverse. Astfel, utilizatorii trebuie să umble la mai multe setări ale contului  pentru ca informaţiile lor să nu fie împărţite cu necunoscuţi. Facebook oferă utilizatorilor un control deplin asupra contului lor, însă pentru a controla fiecare detaliu trebuie verificate între 50 şi 170 de setări.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata