Breaking news

Util şi la îndemână. Iată cum poţi menţine igiena cu trucuri simple

loading...

Ne plângem de boli şi de cât de repede ne îmbolnăvim. Ne plângem de unii şi de alţii însă totul porneşte de la sine, de la persoană în cauzǎ.

firma de curatenieMenţinerea unui nivel optim de igienă este necesarul în ceea ce priveşte viaţa de zi cu zi. Mai cu seamă că acolo unde sunt tot mai mulţi care te înconjoară, acolo unde eşti mereu lângă tot felul de oameni trebuie să ştii că riscul de contaminări este cu atât mai mare.

Acceseaza produse igiena – este un prim pas în a ne menţine igiena la un nivel cât de cât rezonabil. Cu cât ne spălăm mai des pe mâini cu atât mai bine pentru că scădem riscul de a ingera, sub o formă sau altă, un microb ce declanşează o anumită boală. Atenţie însă, de la mit la realitate există o diferenţa aşa că ţinând cont de asta delimitează cum îţi întreţii igiena şi cum să nu te stresezi degeaba, din motive stupide.

Dezinfectantul de mâini

Se crede că folosit în loc de spălat pe mâini dezinfectantul este cel care poate provoca mutaţii ale unor tulpini, făcând ca microbii să fie mai rezistenţi. Falsitatea din asta constă în faptul că se aplică în cazuri rare şi poate numai în caz de exces.

Şerveţele vs. hârtie

Dupǎ ce te speli pe mâini este imperativ să nu mai atingi tot felul de lucruri pentru că e ca şi când te-ai spală degeaba. Nu degeaba se consideră uscătorul de mâini necesar în acest sens. Cu toate acestea, acolo unde nu se aplică această regulă, cel puţin hârtia ar trebui să fie sub formă celei de unică folosinţă, de şervet de hârtie.

Produse utile

O baie care nu este dotată cu toate cele necesare este nu numai imcompleta ci în egală măsură şi cu un risc mai mare de a se contamina. Ştiai spre exemplu că apa din vasul de toaletă se poate împrăştia până la 2 metri distanţă? Aşadar, este imperativ a se închide cu capac. Din acelaşi principiu suportul de hârtie ar trebui să aibă şi protecṭie – te-ai gândit la un dispenser în acest sens? Deşi din clasa de accesorii, suportul de diverse forme te poate ajută ca, amplasat strategic, să menţină unele produse la distanţă considerabilă de vasul de toaletă.

Povestea igienei este destul de complexă. Cert este că avem produse utile şi variate care să menţină un nivel optim de curăţenie. Căci de microbi nu putem scapă niciodată 100%. Într-o variantǎ simplistă ne rezumăm la înălbitori şi la produse chimice care să şteargă orice urmă de microb. Nici asta nu ne mai ajută în timp, când rezistenţa unor tulpini ar putea să ne dea peste cap planurile. Menţinem însă şi un nivel satisfăcător în ceea ce priveşte sistemul imunitar, de unde şi şansa ca rezistenţa organismului să combată orice problemǎ.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata