Breaking news

Uneltele care te fac un adevărat gospodar la uşa casei!

loading...

Un  gospodar adevarat ar trebui sa aiba un set de aparate, pentru ca mereu se iveste cate ceva. Te poti descurca si fara ele, insa treaba nu se face atat de bine si dureaza mai mult. Iata care sunt sculele care nu ar trebuie sa lipseasca din niciun garaj: un polizor, o bormasina, o masina de tuns iarba, un invertor de sudura, un pistol de lipit, etc.

unelte gospodariePe piata sunt doua tipuri de polizoare: unghiular si de banc. Cele unghiulare sunt cu alimentare la retea si au o putere intre 500-2000W.Cu polizorul unghiular poti sa tai fier, teava, lemn sau piatra. Diametrul discului variaza de la 115 si 200mm. Poti sa lucrezi si  in zone inguste datorita capului plat si circumferintei  mici.Viteza maxima este intre 6000-8000rtm.

Exista mai multe tipuri de bormasini : surubelnita electrica, masina de gaurit cu percutie sau statie de gaurit verticala, fiecare este destinat unui anumit scop. Cu surubelnita electrica  poti sa montezi mai repede piesele de mobilier, iar cu  bormasina cu percutie vei putea da gauri in cel mai dur beton. Surubelnitele electrice sunt cu alimentare la retea, cu acumulator sau baterie. Acestea au o viteza(1000-4000rtm) si o putere  mare (500W-2000W). Manerul ergonomic  protejeaza incheietura mainii si ofera siguranta in timp ce este folosita. Au maxim 2kg,   2 trepte de viteza  si pot fi utilizate pe lemn, metal, rigips si beton.

Masinile de tuns iarba sunt cu transmisie simpla sau variabila.Designul compact asigura o manevrabilitate buna, iar manerele sunt pentru atenuarea excelenta a vibratiilor, asigura ergonomie in utilizare.Toate masinile pentru tuns gazonul sunt cu roti, unele au 4, altele au doar in fata sau in spate, iar putere lor este sub 500W si peste2000W, asta depinde si de suprafata de lucru. Daca curtea  nu este mare o masina de tuns gazonul electrica dotata cu un motor puternic de 1100W cu o latime de taiere de 33cm este cea mai potrivita.

Aparatul de sudura este unul dintre ustensilele care nu ar trebui sa lipseasca din atelierul nici unei persoane. Pe piata se gasesc  numeroase modele de aparat de sudura, acestea sunt:  cu invertor, aparat de taiat cu plasma si transformator.Eu va recomand insa aparatele de sudura cu invertor, sunt ceva mai scumpe, dar  mult mai bune.Sunt  mici compacte  si pot fi transportate  oriunde si oricand ca o servieta usoara.Invertoarele de sudura au un consum redus  de energie si pot fi introduse intr-o priza normala de 110V.Pot efectua diferite tipuri de sudura: cu MMA, TIG/WIG, TIG AC/DC, TIG/DC, Plasma. Reglarea intensitatii de curent este de 20-150A. Cel mai bun invertor de sudura trebuie sa fie puternic si mobil si sa iti satisfaca tie toate necesitatile.

Acestea fiind spuse speram ca am venit cu niste sfaturi utile pentru tine, iar cu ajutorul nostru ai luat o decizie buna in privinta achizitionarii sculelor de care ai nevoie in gospodarie.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata