Breaking news

Tehnici eficiente de spălat geamurile casei

loading...

Un geam curat e semn că locuința este bine îngrijită. O fereastră curată oferă atât un confort estetic al locuinței dar și siguranța unui cămin curat și lipsit de surse de îmbolnăvire.

spalare geamuriFereastra unei case trebuie să fie în permanență curată pentru a putea permite razelor soarelui să pătrundă în încăpere și pe lângă lumina naturală, să ajute și la distrugerea bacteriilor și virusurilor prin intermediul radiațiilor solare care străbat geamul.

Gospodinele care vor să aibă tot timpul casa curată, acordă o mare atenție geamurilor, fie că este vorba de cele de la fereste sau uși de interior sau exterior.

Toate trebuiesc să strălucească de curățenie. Numai că de la vorbit la făcut, e drum lung și uneori rezultatul poate să nu fie cel dorit. Căci, geamurile se curăță greu și se murdăresc extrem de rapid, mai ales dacă numărul membrilor familiei este mare, iar vremea este și ploioasă.

Și cine și-a dorit casă cu ferestre mari și cu terasă plină de geamuri, are de muncă, nu glumă.

Înainte de a ne apuca să ştergem geamurile este indicat să luăm praful de pe ele cu o perie sau o cârpă mai veche.

După care, trebuie să avem la îndemână o racletă, un burete, o găleată cu apă caldă, o cârpă microfloră, un prosop și bineînțeles o soluție de curățat geamuri.

În găleata cu apă caldă se toarnă o parte din soluția de spălat geamuri, iar în apa astfel preparată se introduce racleta.

Vom folosi partea cu buretele pentru a umezi toată suprafaţă geamului. Pasul următor este să întoarcem racleta cu partea cauciucată pentru a curată şi usca suprafaţa umezită.

Este bine, pentru început, ca sensul de mişcare a racletei să fie dintr-o parte în altă, în lateral, de la stânga la dreapta sau de la dreapta la stânga, şi nu de sus în jos. După fiecare utilizare a racletei, este bine să ştergem partea cauciucată cu un prosop pentru ca aceasta să nu lase urme.

Dacă nu apeși suficient de tare pe racletă, nu vei reuși să elimin lichidul de pe geam, însă atenție, să nu spargeți geamul apăsând prea tare.

Dacă rămâne lichid pe geamuri, acesta se va usca și va lăsa dâre, semn că nu s-a făcut o curățare corectă.

Următorul pas este să folosim o cârpă din microfibră pentru a finisa curăţarea geamurilor. Cu ajutorul acesteia vom usca şi vom lustrui toată suprafaţa, inclusiv locurile omise de racletă.

Grațieproprietăţilor sale deosebite, cârpa din microfibră va face geamurile să strălucească de curățenie!

Multe persoane încă folosesc ziare la curățarea geamurilor. În trecut oamenii utilizau pe bună dreptate ziarele pentru că la imprimarea lor se folosea cărbune negru, foarte bun pentru lustruirea obiectelor din sticlă. Însă în prezent, tipografiile folosesc latex care nu ajută sub nicio formă la curăţatul geamurilor.

Dacă nu aveți timpul suficient pentru a vă curăța periodic geamurile, sau nu vă prea pricepeți în acest sent și vă doriți ca locuința să aibă ferestre curate, soluția este să apelați la firme de curatenie care să facă treaba în mod profesionist.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata