Breaking news

Stiluri variate pentru purtătorii de ochelari – ce rame alegi

loading...

În lumea în care accentul pe stil, pe design este unul din ce în ce mai mare se pare că nici ochelarii de vedere nu sunt trecuţi…cu vederea. De la nevoie şi până la partea de alegere estetică se ţine cont de o serie de factori care influenţează pasul decisiv.

ochelari de vederePurtătorii de ochelari ştiu că pentru moment, pentru toată viaţă după caz sunt blocaţi “cu ochii în vitrine”. Adesea fac glume despre ei pentru că au hazul necazului. Doar că în cele din urmă admit că dacă tot fac parte din viaţă lor tot ceea ce ţine de categoria de ochelari de vedere este un interes. Aleg cu stil, pentru a defini încă şi încă o dată ceea ce ţine de imaginea lor.

Tipuri de rame

Indiferent de tipul de ochelari ce se poartă, după caz şi necesităţi, ramele sunt de mare importanţă. Sunt de fapt cele care susţin scheletul ochelarilor, sunt cele care ies în evidenţă, care susţin lentila deci implicit cele care fac parte din ochelari. Nu le poţi minimaliza importanţa şi impactul aşa că stilul lor este de fapt alegerea purtătorilor. Dacă în privinţa nevoii de ochelari nu ai de obiectat cel puţin când vine vorba de tipul de ochelari purtătorii au de unde alege.

Se ţine cont de tipul de ramă şi de forma feţei spre exemplu? Ar trebui, spun specialiştii, doar că nu de fiecare dată se consideră un aspect primordial. Se spune că gusturile nu se discuta şi tocmai de aceea mulţi aleg după considerente personale. Tipul de ramă însă ar trebui să îndeplinească câteva cerinţe. În prima fazӑ ţine de confort ce se defineşte printre altele şi de puntea nazală, de modul în care sunt lucrate ramele şi cât de suportabile sunt.

Lungimea braţului, lăţimea lentilei, înălţimea braţului sunt rând pe rând aspecte care favorizează sau nu o alegere. Desigur, în mare parte sunt aspecte ce ţin mai mult de construcţia fetei, deci aspecte de genӑ. Toate se ajustează însă ca formă totul se poate alege după bunul plac. La acest capitol există se pare o întreagă dilema estetică. Asta pentru că în funcţie de forma ramelor se schimbă imaginea unei persoane, accentuând forma ochilor, accentuând poate o frunte prea lată şi aşa mai departe.

Nu în cele din urmă şi brandul în sine este edificator pentru cei care aleg o pereche de rame de ochelari. Parcă mândria este mai mare cu cât rama este aleasă din acea listӑ de top a producătorilor. Brandurile fac şi ele diferenţa în materie de preferinţe, de gust personal doar că în egală măsură sunt şi o alegere de calitate. Până la urmă şi ramele precum ochelarii în sine şi per total sunt elemente în care investeşti. Îţi doreşti să te ţină cel puţin până când îţi place altceva aşa că meriţi calitate.

Dacă natura nu a fost atât de darnică în a păstra nivelul vederii cel puţin ca formă de răsfăţ sau de compensaţie ochelarii şi implicit ramele ce se aleg trebuie să ţină cont de criterii multiple.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata