Breaking news

Sistem de alarma sau sistem de camere supraveghere

loading...

Sunt persoane care se intreaba ce ar fi mai indicat pentru locuinta lor sau pentru afacerea pe care o administreaza. Este mai bun un sistem de alarma sau un sistem de camere supraveghere? Ei bine, raspunsul difera in functie de locatie si de nevoia fiecaruia pana la urma. Oamenii ar trebui sa raspunda la urmatoarele intrebari inainte de a lua o decizie.

sistem-4-camere-exteriorAveti nevoie de o dovada incontestabila cu privire la identificarea atacatorului? Doriti ca organele competente sa vina la fata locului in cazul in care s-a declansat alarma sonora? Indiferent de alegerea pe care o faceti, fie ca veti opta pentru un sistem de alarma sau un sistem de supraveghere video, cert este ca veti fi protejat. In acest articol veti afla avantajele si dezavantajele ambelor echipamente.

Sistemul de camere supraveghere video

In cazul sistemelor de securitate, puteti opta pentru mai multe variante. Cele analog, cele HD, IP si Wireless. Ca unitate de inregistrare se poate folosi un Digital Video Recorder (DVR) in cazul in care se opteaza pentru varianta de camere de supraveghere high-definition sau analog si Network Video Recorder (NVR) pentru camerele video IP/Wireless. Este recomandat sa alegeti varianta prin fir in detrimentul tehnologiei wireless datorita fiabilitatii. Un sistem de supraveghere prin fir are abilitatea de a functiona chiar si in conditii dificile (cum ar fi o vreme nefavorabila), in timp ce camerele wireless pot avea probleme de transmisie a semnalului radio catre sursa de stocare daca distanta dintre cele doua echipamente este prea mare.

In cazul in care bugetul este redus sau nu doriti sa investiti foarte multi bani in sistemul de supraveghere, puteti alege varianta de camere analog dar, important de retinut, nu cumparati camere ce au mai jos de 800 de linii tv (TVL). In caz contrar veti obtine imagini neclare si nu veti putea identifica elementele necesare. De asemenea, sistemul de supraveghere video are posibilitatea de a inregistra inclusiv audio, ceea ce reprezinta un avantaj in cazul in care se doreste captarea sunetelor de fundal.

Daca sunteti in cautarea sistemului de monitorizare suprem, alegeti varianta HD sau chiar IP. NVR-ul este capabil sa inregistreze la rezolutie Full HD 1080P in timp real, ceea ce inseamna ca veti observa cu usurinta chiar si cel mai mic detaliu. Cel mai mare plus in cazul unui kit cu camere IP full hd este ca puteti face zoom pe inregistrari fara sa pierdeti din detalii (sau mai bine zis, fara sa aveti imagini pixelate).

Asadar, sistemul de monitorizare este practic o alarma mai silentioasa care stocheaza in memoria DVR-ului toata activitatea desfasurata de un angajat sau un hot. Partea buna este ca ulterior se poate merge la politie cu inregistrarile aferente pentru identificarea faptasului. Daca totusi, doriti o interventie a organelor competente in momentul in care cineva intra prin efractie in locuinta sau in magazinul pe care il administrati, poate ar fi bine sa luati in considerarea o alarma. De retinut faptul ca, desi se numeste interventie rapida, un hot profesionist va fugi pana sa ajunga la fata locului firma de paza sau politia, ceea ce intareste si mai tare ideea ca o camera de supraveghere video ar putea fi o solutie mai buna.

Sistemele de alarma

Ca in cazul de mai sus si aici exista mai multe variante din care un consumator poate alege. Puteti alege sisteme de alarma prin fir sau wireless. Dezavantajul major este ca un kit de alarma este mai dificil de pus in functiune decat un sistem de supraveghere video. Daca sunteti novice in domeniu, ideal ar fi sa apelati la un specialist dar cu siguranta costurile vor creste. In cazul celalalt, totul este mult mai usor. O poate face chiar beneficiarul datorita faptului ca un astfel de kit este intuitiv de montat si de setat.

Un alt minus este faptul ca trebuie amplasati senzori prin toata locatia ceea ce ar putea creste substantial costul kitului de alarma. Daca se mai pune la socoteala si montajul s-ar putea sa aveti surprize. Totusi, cand vorbim despre singuranta proprie, a familiei, a bunurilor sau a afacerii, in general pretul ar trebui sa reprezinte ultima grija.

Un avantaj al sistemului de alarma este notificarea in timp real. Cu un dialer GSM, in momentul in care un individ intra in locatie, veti primi un apel sau un sms care va atentioneaza ca se petrece ceva. Aceasta optiune a fost integrata si in sistemul de supraveghere si se numeste notificare e-mail la detectia miscarii. Altfel spus, daca un infractor a intrat in casa dvs., DVR-ul transmite pe e-mail poze cu persoana surpinsa de camerele interioare sau exterioare.

Dupa cum vedeti, fiecare echipament are avantaje si dezavantaje dar singurul aspect important este ca orice ati alege, veti avea acel sentiment de liniste interioara ca sunteti protejat. Ramane doar sa decideti un singur lucru: sa mergeti rapid la fata locului in momentul in care primiti notificarea pe telefon sau sa intrati live pe camere sa vedeti hotul in actiune si ulterior sa luati masurile necesare. Sau, de ce nu, puteti interconecta sistemul de camere supraveghere video cu cel de alarma pentru protectie totala.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata