Breaking news

Sfaturi pentru inspectarea unei basculante rulate

loading...

Daca doriti sa economisiti niste bani pentru firma dvs. prin cumpararea de basculante rulate pentru completarea  flotei, veti dori sa va asigurati ca verificati cu atentie potentiala achizitie. Desi inspectia atenta este importanta  cand vine vorba de orice vehicul rulat pe care intentionati sa il cumparati, acest lucru este si mai important atunci cand vine vorba de autobasculante.

Dacă nu, puteti obtine o basculanta care a fost suprasolicitata de-a lungul vietii ei si este gata sa se destrame. De ce? Pur si simplu pentru ca autobasculanta pe care o doriti si-a facut treaba (si va continua sa o faca) pe santiere;  asta inseamna ca este supusa unei uzuri mult mai mari decat masina de oras pe care o folositi zilnic.

Asadar, dati-va silinta sa faceti o inspectie amanuntita, deoarece, cateva basculante folosite dar in stare buna, pot fi o modalitate excelenta de a va completa flota.

Primul lucru care se verifica la orice masina rulata este caroseria si acesta ar trebui sa fie primul lucru pe care il inspectati si la basculanta.

Incepeti cu caroseria partii basculante, deoarece aceasta este partea cea mai importanta a unui camion autobasculant. Verificati partile laterale daca au gauri sau pete mari de rugina. Asigurati-va ca balamalele si manerul functioneaza corect si nu va fie frica sa va urcati in basculanta si sa verificati partea interioara. Acordati o atentie deosebita podelei pentru a vedea daca sunt perforatii sau coroziuni datorate ruginei – mai ales in apropiere de cabina si unde se face contactul cu podeaua.

Tineti cont, de asemenea, de materialul din care este fabricat corpul basculant: aluminiu sau otel. Otelul este mai greu si mult mai durabil decat aluminiul. Cu toate acestea, acesta va adauga mai multa greutate intregii basculante decat un corp din aluminiu. Asta inseamna ca economia de combustibil si viteza (care nu este cu adevarat o prioritate) vor fi afectate. Pe de alta parte, aluminiul nu va putea sa manipuleze molozul, pietrele sau alte obiecte periculoase care ar transforma basculanta din aluminiu intr-un svaiter elvetian. In cazul in care masina de incarcat utilizata de compania dvs. se ocupa doar de resturi, atunci aluminiu este, probabil, potrivit.

Apoi, verificati cabina. Cautati orice pete de rugina majore (asa cum a-ti face pentru orice vehicul) si asigurati-va ca nu exista nimic serios in neregula cu aceasta.

In cele din urma, verificati anvelopele. Cautati urme de uzura inegala a benziilor de rulare. La fel ca la un sedan sau alt vehicul mai mic, acesta este un semn al unei probleme de geometrie.

Daca nu aveti inclinatii de mecanic, alegeti sa colaborati cu un mecanic priceput. Sau, pur si simplu, cu o firma specializata in inspectarea basculantelor sau a altor camioane utilitare.

In orice caz, asigurati-va ca va faceti temele foarte bine si examinati cu atentie potentiala autobasculanta rulata ce urmeaza sa fie cumparata. Daca nu, puteti sa achizitionati o utilitara care necesita reparatii costisitoare si un vehicul care cedeaza imediat.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata