Breaking news

Oferă un plus de personalitate maşinii tale

loading...

De multe ori vedem pe stradă maşini în culori deosebite, maşini cu forme şi designuri pentru unii ciudate, pentru unii atractive. Fiecare simte nevoia de a fi unic, de a avea acel stil aparte care să îl caracterizeze, din acest motiv, în special pentru maşini, majoritatea apelează la elemente de tuning pentru personalizare.

tuning carsTuning este un termen preluat din limba engleză, având semnificaţia de reglaj, de acord fin. Moda tuningului auto s-a făcut de mult timp simţită în străinătate şi treptat şi din ce în ce mai mult a ajuns să fie tot mai căutat acest sector şi la noi în ţară. O concepţie greşită ar putea cataloga tuningul drept o reînnoire a unui model vechi de maşină, un simplu moft al proprietarului, însă nu este chiar aşa.

Tuningul a depăşit în momentul de faţă stagiul de capriciu. Este acel element de design care te face să întorci capul după o maşină, sau care o face de nerecunoscut, fie că se ştie aspectul ei înainte de „tunare” sau nu. Tuningul este disponibil în două variante: modificări la nivel estetic şi modificări la nivel de performanţe auto.

Unii vor alege o transformare totală a maşinii. Este vorba aici despre cei pasionaţi într-adevăr de domeniu, cei care dedică modificărilor aduse maşinii personale o săptămână, o lună sau chiar un an, după care constată că mai vor să facă şi alte modificări şi o iau de la capăt. Această variantă este una evidentă, una care „sare” imediat în ochi, pentru că ne dorim fiecare dintre noi să avem cea mai interesantă maşină.

O altă variantă poate fi mai puţin evidentă, poate viza modificări aduse motorului, performanţelor maşinii sau chiar şi un tuning la nivelul interiorului şi habitaclului. Se poate obţine astfel acea notă de personalitate a maşinii, se poate oferi acel stil aparte pe care şi-l doreşte fiecare. Aici intră în joc diverse accesorii şi elemente de tuning ce ţin de interior sau chiar exterior, subtile sau mai evidente, precum sunt şi cele oferite de 4Cars Romania. Se poate obţine astfel o notă extravagantă acordată interiorului maşinii, un aspect sportiv sau chiar unul în stil vintage, după preferinţele proprietarului. Cu toate acestea, unii tind să exagereze, în astfel de cazuri recomandarea este ca tuningul să fie realizat la cerinţele proprietarului, însă lăsat pe seama profesioniştilor. În caz contrar rezultatul va fi un adevărat kitsch, exact opusul a ceea ce se doreşte.

Această dorinţă de a avea o maşină unică, altfel decât oricare alta din parcare, chiar dacă acelaşi model mai există într-un număr mare de exemplare în întreaga ţară, face românii să apeleze la serviciile de tuning. Fără ca anul fabricaţiei sau culoarea maşinii să conteze, se pot face modificări ce transformă radical orice autoturism, de la aspectul exterior până la habitaclu, de la accesorii şi gadgeturi de ultimă generaţie în domeniul auto montate în interior şi până la modificări la nivel de performanţe ale motorului – cipuri tuning, tobe de tip sport şi multe altele.

Pentru unii un moft, pentru alţii o necesitate, pentru alţii o simplă nevoie de a se simţi deosebiţi şi admiraţi în trafic pentru ceea ce conduc, tuningul este un serviciu auto la tot mai mare căutare şi în România.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata