Breaking news

O nouă tehnologie în construcţii-pereţii mulaţi

loading...

Atunci când vine vorba despre a demara diverse lucrări de construcţii la nivel industrial sau pur şi simplu când este vorba despre a construi clădiri cu o structură rezistentă şi durabilă în timp, se poate apela oricând la ultimele tehnologii în ceea ce priveşte acest domeniu. Pereţii mulaţi sau pereţii diafragmă sunt ultimele tipuri de pereţi care sunt nu mai mult nici mai puţin decât vaşti pereţi turnaţi direct în teren.

pereti mulatiAceastă tipologie de structuri de rezistenţă în cadrul construcţiilor este reprezentată de armături create direct în pământ, cu ajutorul unei tehnici ce ţine de suspensie, care a fost dezvoltată în Europa.

Procedura implică excavarea unor şanţuri înguste care sunt menţinute în permanenţă pline cu un fluid stratificat de suspensie. Ziduri cu grosime între 300 şi 1200 de mm pot fi formate prin această modalitate la adâncimi de peste 45 de metri. În ce zone şi în ce aplicaţii sunt utilizaţi aceşti pereţi mulaţi? Cu preponderenţă, aceste tipuri de tehnologii de armături sunt folosite în cazul zonelor aglomerate. Pot fi de asemenea cu uşurinţă utilizate şi în imediata apropiere a unor structuri deja existente. Pereţii diafragmă sunt utili în aceeaşi măsură şi foarte practici şi potriviţi pentru subsolurile adânci. În aceeaşi măsură, sunt recomandaţi a fi îmbinaţi în tehnică de construcţii “De sus în jos”.

Anumite condiţii de mediu dictează utilizarea pereţilor mulaţi. Aşadar, în cazul profilelor de soluri foarte instabile cu mult sub nivelul apei sau atunci când este vorba despre o perioadă de timp limită a construcţiilor, se poate apela cu eficienţă la pereţii de tip diafragmă. Atunci când este cazul şi este necesar un suport mai adânc decât normal al grinzilor în consolă, pot fi de asemenea utilizaţi pereti mulati de la Vippls.ro, societate axată pe toate sectoarele fundaţiilor speciale, a lucrărilor maritime şi a studiilor geologice.

Compania Vipp este specializată în furnizarea de orice tip de lucrări în domeniul fundaţiilor speciale, a impermeabilizărilor, a consolidărilor şi a lucrărilor de mediu sau maritime. De ce ar trebui să ne bazăm din ce în ce mai mult pe astfel de tipuri de pereţi, realizaţi printr-o tehnologie de ultimă generaţie în construcţii? Pentru că aceşti pereţi pot fi instalaţi la adâncimi considerabile, pentru că reprezintă formaţiuni de ziduri cu o grosime considerabilă, pentru că sunt diverse sisteme flexibile în cadrul unui plan şi pentru că pot fi cu uşurinţă încorporaţi în lucrări permanente, pereţii mulaţii de la Vipp sunt recomandaţi oriunde în ţară, în cadrul şantierelor mari şi medii.

De asemenea, armăturile de acest gen sunt desemnate să poarte încărcături verticale, durata de construcţie a unui subsol poate fi micşorată în mod considerabil cu ajutorul acestora, iar tot datorită lor se poate menţine un control asupra infiltraţiilor din baraje. Pereţii mulaţi constituie o soluţie pozitivă şi economică pentru subsolurile de mari adâncimi în cadrul unor profile de sol instabil şi săturat. Tot un avantaj al acestor sisteme constă în limitarea nivelelor de zgomot şi în lipsa vibraţiilor din timpul instalării, singurul vacarm fiind cel făcut de motoare.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata