Breaking news

Menajeră versus firme de curățenie. Avantaje și dezavantaje

loading...

Firmele de curățenie lasă fără loc de muncă menajerele care-și găseau clienți prin anunțurile publicate în ziarele locale. Persoanele ocupate, care vor să scape de povara curățeniei pot apela fie la tradiționala menajeră, part time sau full time, sau să apeleze la firme specializate.

Tot mai mulți români apelează fie la menajere fie la firme de curățenie, pentru a-și curăța locuința. Atât menajera cât și firma de curățenie oferă avantaje și dezavantaje pentru acest tip de servicii.

În funcție de suprafața locuinței și de resursele financiare, unele familii apelează la serviciile unei menajere, care poate lucra part time, patru ore pe zi, opt ore, full time, în sistem intern, sau să vină odată pe săptămână.

Dacă ești o persoană foarte ocupată, iar timpul reprezintă o mare problemă zilnică, atunci este recomandabil să lași curățenia în seama profesioniștilor.

Timpul pe care îl câştigi apelând la servicii de curăţenie la domiciliu îl vei putea dedica ţie sau familiei tale.

Iată care sunt principalele beneficii pe care le poţi avea dacă optezi pentru serviciile unei menajere:

 1. Câștigi timp prețios. Angajarea unei menajere este soluţia ideală dacă ai un program zilnic foarte încărcat şi diverse responsabilităţi atât la serviciu cât şi în familie. Te vei putea ocupă de copii sau de alte activităţi personale în timp ce ea îţi va prelua din treburile gospodăreşti.
 2. Te poţi focusa pe aspectele importante din viaţa ta. Angajarea unei menajere te va ajută să te focusezi pe aspectele mai importante din viaţă ta, în loc să-ţi faci griji în ceea ce priveşte curăţenia.
 3. Poţi câştiga mai mulţi bani. În timpul în care te ocupi de curăţenia din casa ta poţi să câştigi mai mulţi bani la serviciu decât plăteşti o menajeră.
  4. Economie la soluții de curățenie. Angajând o menajeră poţi să faci economie la produsele de curăţat pentru că ea va şti cât şi ce fel de soluţie sau detergent să folosească pentru o anumită activitate.
  5. Mai multă relaxare. Când te vei întoarce acasă, vei avea locuinţa curată şi parfumată, fapt care poate contribui la relaxarea ta.
  6. Mai multă curăţenie. O menajeră face curăţenie mai repede şi uneori mai eficient decât ţine.
  7. Majoritatea menajerelor oferă servicii profesionale şi au experienţă, ştiu să folosească echipamentele şi produsele moderne astfel că locuinţa ta va fi curăţată corespunzător.
  8. Servicii de curăţenie personalizate. O menajeră îţi poate oferi servicii de curăţenie personalizate, în funcţie de nevoile şi preferinţele tale. Poţi să stabileşti cât de mult să insiste asupra unor detalii atunci când face curăţenie şi asupra căror camere să-şi îndrepte mai mult atenţia.
  9. Fără griji în concediu. Dacă pleci în concediu, menajera se va ocupă de aerisirea casei, udarea plantelor sau chiar hrănirea animalelor de companie, dacă îi soliciți acest lucru.

Curăţenie la domiciliu apelând la firme specializate

Multe persoane apelează la un serviciu de curăţenie la domiciliu primăvara şi toamna, când vor să facă o curăţenie generală în locuință.

Firmele de curățenie care oferă și servicii la domiciliu, au o gamă variată de oferte.  În funcţie de nevoi şi de posibilităţile financiare, poți apela la un astfel de serviciu ocazional sau regulat.

Iată ce avantaje ai dacă apelezi la o firmă de curățenie:

 1. Firmele de curățenie îți pot furniza doar acele tipuri de servicii de care ani nevoie
 2. Economisești timp și bani
 3. Nu îți mai bați capul să urmărești dacă femeia de serviciu își face treaba
 4. Personalul calificat îți oferă garanția că banii plătiți se regăsesc până la ultimul leu în rezultatul final al curățeniei
 5. Firmele care oferă servicii de curățenie știu exact ce să facă ca să mențină spațiul de lucru curat
 6. Vă puteţi deduce integral chieltuielile cu firma de curăţenie, întrucât primiți factură pentru serviciile prestate
 7. Firmele vin să facă curățenie la orice oră, înainte de a veni angajații la birou, sau la finalul programului, sau pot oferi asistență permanentă în timpul programului de lucru al beneficiarului.
 8. Pachetul de servicii de curățenie include:  curățarea căilor de acces din birouri, curăţarea şi spălarea pardoselilor din birouri, ștergerea prafului, curăţarea întregului mobilier, spălarea geamurilor, cât și igienizarea şi dezinfectarea grupurilor sanitare și a bucătăriilor sau sălilor de mese.

Dacă eşti o persoană care îşi petrece majoritatea timpului la serviciu, poate că ar fi o idee bună să apelezi la ajutorul unor profesionști în materie de curățenie pentru a avea o casă care să strălucească de curățenie.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata