Breaking news

La ce trebuie să ai grijă când cumperi o maşină second hand

loading...

Achiziţionarea unei noi maşini nu este un lucru uşor – dacă nu eşti atent, nu doar un simplu cetăţean, ci şi un vânzător specializat te poate păcăli să cumperi un produs care nu este la fel de bun precum îţi este recomandat.

piese auto masinaPierderea unuia este câştigul altuia. Obiceiul nu este unul frumos, evident, însă asta nu înseamnă că nu sunt foarte mulţi oameni care vor recurge la această mişcare pentru a scăpa de o maşină pe care nu o mai vor, făcând mai mulţi bani din asta decât ar trebui. De aceea, am pregătit câteva sfaturi pentru lucruri la care trebuie să acorzi atenţie atunci când vrei să cumperi o maşină second hand – am ales această categorie, deoarece în acest sector au loc cele mai multe întâmplări nefericite.

În primul rând, trebuie să ai grijă la persoana care îţi vinde maşina. Fii atent să fie acelaşi om, atât în faţa ta, cât şi în buletin, dar şi carte şi talon. Apoi, trebuie să verifici maşina, atât la serie, cât şi starea tehnică, folosindu-te de un service autorizat. Dacă aceasta are nevoie de câteva piese schimbate nu este un capăt de ţară. Vă recomand Sto Auto, magazin online piese auto de unde puteţi cumpăra cele necesare pentru o serie de mărci de maşini, precum Volkswagen, Audi sau Skoda.

Trebuie să ai grijă la certificatul fiscal, deoarece aşa poţi să ai alte probleme, ca urmare a faptului că acesta nu se eliberează la momentul vânzării maşinii, ci vânzătorul trebuie să-l obţină de la organul financiar de care aparţine. După cum am menţionat anterior, dacă vânzătorul nu este aceeaşi persoană ca în acte, certificatul fiscal nu se poate obţine legal. Dacă proprietarul este totuşi cel din acte, dar are datorii la stat, nu se mai poate radia fiscal maşina decât în urma achitării datoriilor avute. Astfel de probleme le poţi întâmpina uşor, alegând să plăteşti maşina doar când vei primi fiscalul, deoarece doar abia atunci o vei putea trece pe numele tău.

Evident, câteva dintre maşinile second hand care sunt puse în vânzare în momentul de faţă pe piaţa românească au trecut printr-un accident, mai mic sau mai mare. În cazul accidentelor mai grave, unii vânzători încearcă să mascheze urmele, promovându-le ca fiind ca noi. De exemplu, să-ţi dai seama dacă o maşină a avut un accident frontal este relativ uşor. Lăsând capota jos, inspectează linia tuturor elementelor din faţă, precum farurile, spoilerul, grila, aripile şi coada. În momentul în care apar lufturi între elemente ori diferit stânga – dreapta, este clar că maşina a fost atinsă.

Cea mai uşoară metodă prin care un vânzător mincinos poate să obţină bani în plus este cea a datului kilometrilor înapoi. Aflarea numărului real se poate realiza la fel de uşor, prin apelarea la reprezentanţa oficială sau la dealar, care pot cere un istoric al maşinii, după seria de saşiu. Dacă, de exemplu, la bord apar peste 150.000 de kilometri, însă în istoricul oficial este menţionat faptul că ultima revizie a fost făcută când maşina atinsese 200.000 de kilometri, evident ceva este în neregulă.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata