Breaking news

Iată de ce este bine să îți supraveghezi locuința cu ajutorul camerelor video

loading...

Sistemul de supraveghere video îți ține la distanță hoții și îi înregistrează pe cei care pătrund în locuința ta. Sunt două motive extrem de serioase care-i determină pe foarte mulți proprietari de locuințe din România, să își instaleze un sistem de monitorizare video 24 din 24.

camere video locuinteLa 25 de ani de la apariția pe piață a camerelor de supraveghere video, ca și măsură de protecție a băncilor și instituțiilor publice importante, sistemele de monitorizare video sunt tot mai populare și în rândul posesorilor de locuințe.

Motivul? Vor să doarmă liniștiți, să plece fără griji la muncă sau în concediu, fără grija că cineva le poate pătrunde ilegal în casă și să le sustragă bunuri din locuință.

În timp ce unele persoane consideră sistemul de supraveghere video drept un moft al celor cu bani, specialiștii spun că un astfel de sistem reprezintă o necesitate și că este indispensabil atunci când vine vorba de creșterea gradului de siguranță al unei locuințe.

Blocurile, casele, ansamblurile rezidențiale, pot fi monitorizate video prin intermediul sistemului de supraveghere video, oferind astfel un plus de siguranță pentru locatari.

Foarte multe asociații de proprietari aleg să monteze astfel de camere video în scara blocurilor pentru a monitoriza persoanele care intră și ies și în caz de incidente nefericite, pot vedea cine a fost ”intrusul” sau ”vinovatul”.

Sistemul de supraveghere video permite vizualizarea în timpul real, dar şi revizualizarea perioadelor anterioare, astfel încât pot deveni extrem de folositoare anchetatorilor în caz de furt, accident, incendiu, crimă.

Fie că se foloseşte pentru interior sau pentru exterior, o cameră de supraveghere stochează fiecare imagine şi informaţie, care este transmisă către calculator sau laptop. Împreună cu un alimentator de 12 v, această cameră asigură siguranţa unei familii, a unui bloc întreg sau a unei instituţii, iar pericolele şi riscurile sunt din ce în ce mai reduse.

Mulţi ar spune că un astfel de sistem mai degrabă atrage atenţia infractorilor asupra faptului că în imobilul supravegheat există valori, decât să-i îndepărteze, dar în realitate aceştia se ţin departe de spaţiile securizate pentru că riscul de a ajunge în închisoare este mult prea mare.

Camerele de exterior sunt construite să funcţioneze în condiţii meteo nefavorabile, fiind protejate de carcase din material rezistent. În schimb camerele de interior sunt în general concepute pentru a fi ergonomice, fără a deranja prea mult peisajul interior. Unele au capacitatea de a se monta în tavane false în aceaşi idee de a nu deranja spaţiul vizibil.

Vezi aici un kit supraveghere video care te va ajuta să înțelegi mai bine rolul camerelor de supraveghere în siguranța unei locuințe.

În cazul căminelor personale în care există copii mici care sunt lăsaţi în grija bonelor, există sisteme de supraveghere prin care bonele sunt controlate dacă îşi fac treaba conform contractului încheiat cu dumneavoastră.

Cele mai comercializare sisteme de supraveghere sunt cele cu infraroșu.  Acestea sunt ideale în cazul zonelor supravegheate cu grad mic de iluminare. Au în dotare nişte iluminatoare echipate cu led-uri infraroşii ce măresc acuitatea camerei pentru a captura imagini de calitate în întuneric. Pentru a reuşi să înregistreze imagini ziua când lumina este prea puternică, unele camere de supraveghere sunt concepute cu filtru IRcut ce blochează lumina infrarosie pentru a obţine culori cât mai naturale în capturare.

Aici poți consulta oferta de camere de supraveghere de la SKUT.RO. Ai de unde alege, căci sunt disponibile peste 150 de modele de camere de supraveghere.

Montarea şi instalarea unor sisteme de supraveghere se va efectua doar de către firme autorizate în acest sens, care au licenţă de funcţionare de la organele competenţe.

Cele mai recente studii date publicității relevă faptul că prezenta unui sistem de supraveghere video poate scădea rata de infracţionalitate cu până la 80%. Și reduce considerabil numărul spargerilor în locuințe.

Un imobil monitorizat de un sistem de supraveghere video este mult mai puţin expus tentaţiei hoţilor, numărul spargerilor scăzând drastic.

Un sistem de supraveghere video poate fi un adevărat SKUT în calea hoților și a tâlharilor. Așadar, securizează-ți locuința cu un astfel de sistem de monitorizare video pentru a fi sigur că hoții nu îți vor călca pragul casei.

Utilizarea a unui sistem format din camere de supraveghere video nu este nicidecum un moft ci mai degrabă o necesitate, o siguranţă în plus pentru locuința și familia ta.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata