Breaking news

Frezele pentru lemn – unelte de nadejde in atelier

loading...

Pentru a supravietui, oamenii au fost nevoiti sa apeleze la tot felul de trucuri si activitati care sa le asigure traiul. Insa pentru a se putea descurca mai usor, ei au inventat uneltele. In zilele noastre, orice activitate este mai usoara daca se folosesc uneltele si echipamentul potrivit. Iar exceptie nu face nici domeniul prelucrarii lemnului.

exclusivenews_freze lemnPrelucrarea lemnului se poate dovedi o activitate placuta, dovada fiind faptul ca exista tot mai multe persoane care aleg aceasta indeletnicire drept hobby, insa este, totodata, si o idee de afaceri destul de buna. Mai precis, prelucrarea lemnului consta in indeletnicirea de a realiza tot felul de piese din lemn, de la decoratiuni interioare si arta, pana la mobilier si tot ce tine de domeniul tamplariei.

Iar aceasta indeletnicire se practica din cele mai vechi timpuri. O dovada in acest sens sunt sculele si echipamentele pentru prelucrarea lemnului care au fost descoperite cu sute de ani in urma si care acum servesc drept piese expuse in muzeele din lumea intreaga.

Insa atunci cand vine vorba de prelucrarea lemnului din ziua de astazi, lucrurile stau un pic diferit. Industria s-a dezvoltat foarte mult si odata cu ea si sculele si uneltele care o transforma intr-o activitate de succes. Printre aceste unelte destinate prelucrarii lemnului se numara si frezele pentru lemn, care acum se dovedesc nelipsite dintr-un atelier profesionist.

Ce sunt frezele pentru lemn si de ce se folosesc ele?

Frezele pentru lemn se folosesc pentru prelucrarea acestui material dur, fiind niste unelte care au dispuse in jurul axului unul sau mai multe taisuri. Frezele pentru lemn folosesc miscari de rotatie, fiind unelte aschietoare care se gasesc in cele mai multe atelierele profesioniste. In ceea ce priveste modul lor de folosire, acesta se dovedeste destul de simplu, atat timp cat este ales modelul potriv de unealta. Mai mult decat atat, frezele de lemn pot sa fie folosite si atunci cand vine vorba de finisarea curburilor unui blat de masa.

Cum va dati seama daca ati ales frezele pentru lemn potritivite?

Alegerea frezelelor pentru lemn este asemanatoare cu alegerea unui cabinet stomatologie: nu va puteti da seama cat este de bun, pana nu il incercati. Doar dupa ce parasiti cabinetul stomatologic si ajungeti acasa, va puteti da seama daca lucrarea efectuata de medicul stomatolog a fost cu adevarat calitativa. La fel stau lucrurile si atunci cand vine vorba de freze.

Dupa ce veti executa primele prelucari ale lemnului, va veti da seama daca alegerea facuta este cea inteleapta. Insa cea mai buna recomandare este sa fiti foarte atenti la modul in care stabiliti dimensiunile unei piese ce urmeaza sa fie prelucrata cu masina de frezare. De exemplu, daca intentionati mai intai sa taieti o piesa, iar apoi sa o finisati cu ajutorul echipamentului de frezare, este bine sa nu fiti foarte generos atunci cand vine vorba de taieri. Mai bine lasati o bucata mai mare pentru finisare, astfel incat masina de frezat sa-si faca foarte bine treaba.

O alta recomandare buna este sa fiti foarte atent la reportul calitate pret. Indiferent daca alegeti freze pentru lemn noi sau second hand, trebuie sa acordati atentie detaliilor si sa alegeti ce este mai bun.

loading...
4 Comentarii
 1. Catalin spune

  Un mester profesionist trebuie sa aiba toate sculele necesare pentru ca lucrurile sa fie facute ca la carte.

 2. Maria spune

  Te scutesc de multa munca aceste freze, merge treaba mult mai repede.

 3. Viorica spune

  Chiar sunt de mare ajutor in atelier, bunicul meu era tamplar si imi placea sa ma uit la el atunci cand lucra.

 4. Costin spune

  Bunicul meu a fost tamplar si avea si el ceva asemanator cu aceasta freza, nu era chiar atat de moderna.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata