Breaking news

Despre întrebuinţările vatei minerale de sticlă – detalii oferite de specialiştii e-izolatii.ro

loading...

În prezent, există nenumărate magazine de specilitate ce ne pun la dispoziţie o diversitate de materiale de izolaţii. Ceea ce face diferenţa între toate acestea este raportul calitate – preţ, datoria care ce ne revine fiecăruia fiind de a ne orienta după un furnizor de încredere în acest caz.

e-izolatiiDintre toate aceste materiale, cu adevărat remarcată se face vata de sticlă, datorită faptului că aceasta poate fi folosită atât pentru izolaţiile exterioare, cât şi pentru cele din interior. Magazinul online e-izolatii.ro pune la dispoziţia celor interesaţi de un grad ridicat de protecţie al locuinţei, vată minerală de sticlă de dimensiuni diverse, special pentru a putea fi utilizată în scopurile destinate.

Specialiştii acestui magazin recomandă acest tip de vată pentru izolarea pereţilor din interior, a mansardei, acoperişului sau a tavanului. De aceea o oferă în modele atât de variate, pentru ca fiecare să găsească exact dimensiunea potrivită, fără a fi nevoit să recurgă şi la alte măsuri pentru aplicarea acesteia.

Spre exemplu, dacă un utilizator doreşte să izoleze termic un spaţiu, acesta trebuie sa opteze pentru cea de o grosime minimă de 10 cm. În acest caz, produsul poate să fie integrat în locuri precum spaţiile dintre căpriorii acoperişului, între structurile realizate din gips carton sau gips carton și tablă, dar şi între două foi de tablă.

Recomandat este ca pentru utilizarea acesteia în exterior să se folosească şi saltelele cu folie autocondens, ce pot fi aplicate atât pe o parte a vatei, cât şi pe ambele.

Cum şi unde poate fi întrebuinţată vata de sticlă?

Domeniile de întrebuinţare a produsului sunt vaste. Spre exemplu, aceasta şi-a dovedit eficienţa în izolarea conductelor prin care circulă apa. Pentru ca rezultatele să fie cât mai bune şi de durată, experţii e-izolatii.ro consideră că alături de cartonul bitumat şi plasa de rabitz, plasa izolatoare va avea eficienţă sporită.

Toate produsele pe care magazinul online menționat le pune la dispoziţie reuşesc cu succes să îşi menţină forma şi dimensiunea în mod constant. Aşadar, indiferent de nivelul de umiditate din aer sau de temperatură, acestea nu îşi schimbă nicicum aspectul şi proprietăţile.

De ce sunt importante aspectele amintite mai sus? Există o serie de aplicaţii, ca necesitatea de a izola acoperişurile în poziţii înclinate sau cele plane, care au nevoie de o anumită stabilitate. Vata minerală de sticlă oferită de http://www.e-izolatii.ro oferă siguranţa integrităţii întregului sistem izolant. Mai mult decât atât, aceasta contribuie într-o mare măsură şi la prevenirea pierderilor de căldură ce se produc accidental.

Atunci când este vorba despre zona în care se produc cele mai însemnate pierderi de căldură, şi anume prin acoperiş, sfatul specialiştilor este de a aplica vată de sticlă care să aibă cel puţin 10 cm în grosime pentru a fi cu adevărat eficientă. Chiar dacă preţul acesteia poate depăşi puţin aşteptările utilizatorilor, fără îndoială orice investiţie va fi recuperată într-o perioadă de timp scurt pentru că pierderile de căldură vor înceta.

Spre deosebire de alte magazine de specialitate, e-izolatii.ro oferă produse constând în vata minerală de sticlă care nu alimentează focul şi nici nu contribuie la propagarea flăcărilor. Acest lucru se datorează faptului că este un produs fabricat din minerale necombustibile, un alt atu semnificativ.

Pentru ca lucrurile să fie cât mai clare, experţii acestui magazin de încredere oferă răspunsuri prompte pentru câteva întrebări pe care şi le adresează cei ce doresc să izoleze anumite suprafeţe, dar nu ştiu care este cea mai bună soluţie.

Ce avantaje prezintă vata minerală de sticlă pentru un termosistem?

Atunci când vine vorba despre termosisteme, vata minerală de sticlă devine eficientă datorită proprietăţilor de incombustibilitate pe care le prezintă. Aşadar, în momentul în care intră în contact cu focul, aceasta împiedică propagarea flăcărilor și întârzie aprinderea pereților pe care îi izolează..

De asemenea, în situaţiile în care o clădire este predispusă mucegaiului şi condensului, această vată ajută la aerisirea pereţilor, ceea ce înseamnă că vaporii de apă nu vor fi reţinuţi, ci vor circula într-o manieră eficientă.

Pentru cât timp rezistă vata de sticlă în poziţia de material de izolaţie?

Cei care au folosit vata minerală de sticlă pentru a-şi izola locuinţa s-au convins de faptul că aceasta nu îşi pierde deloc din proprietăţi. La origine, produsul este realizat dintr-un mineral natural. Rezistenţa pe care o prezintă în descompunere este una deosebit de mare, lucru ce ajută la împiedicarea apariţiei ciupercilor, bacteriilor şi  a mucegaiului. Mai mult decât atât, în compoziţia acesteia nu se regăsesc nici un fel de impurităţi. De aici putem concluziona că vata de sticlă nu are o durată de viaţă limitată, oferind protecţie pentru un timp îndelungat.

Rezistenţa în timp, eficienţa în izolaţie şi păstrarea temperaturii în interior, precum şi preţurile decente la care poate fi achiziţionată sunt numai câteva dintre avantajele oferite de vata minerală de sticlă. Cine doreşte să îşi izoleze eficient locuinţa, poate accesa pagina e-izolatii.ro pentru a avea parte de toate acestea.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata