Breaking news

Cumparare sau inchirierea unei masini pe termen lung ?

loading...

Inainte de a sari in cumpararea sau inchirierea unei masini , puneti-va cateva intrebari :

inchiriere-masini

  • Cati kilometri obisnuiesti sa faci annual
  • Care sunt costurile lunare ale masinii ( revizie, ITP, asigurari )
  • In ce scop utilizezi masina
  • Te plictisesti des de masina pe care o conduci ?

In ultimul timp inchirierea unei masini pe termen lung , cu sau fara optiunea de cumparare la sfarsitul perioadei de inchiriere , a depasit  simpla optiune de cumparare  .

Tot mai multe firme dar si persoane private aleg sa inchirieze o masina in loc sa cumpere. Inchirierea unei masini iti permite ca la fiecare trei ani ( in cazul unui contract de inchiriere pe trei ani )sa ai o masina noua , la zi din punct de vedere al normelor de poluare si de securitate  ,fara a avea cheltuieli de intretinere .

In ultimii ani valoarea impozitelor ,a asigurarilor  au crescut , insa daca ai o masina inchiriata  aceste cheltuieli sunt in sarcina firmei de la care inchiriezi masina .

In contractul de inchiriere  poti opta pentru a avea asistenta tehnica non-stop , asa ca in caz de defectiune tehnica a masinii poti beneficia imediat de inlocuirea acesteia  Reviziile obligatorii sunt incluse in chiria lunara si sunt facute la serviceuri autorizate .

Schimbul de cauciucuri vara/iarna pentru care costurile suplimentare sunt foarte mari , intra in sarcina firmei de inchirieri .

Daca ai optat pentru cumpararea unei masini  , trebuie sa stii ca in momentul in care ai iesit cu masina pe poarta dealerului auto valoarea acesteia a scazut deja cu 30%  iar deprecierea anuala este de 10% . Revinderea masinii necesita timp si energie .

In schimb , daca ai o masina inchiriata , in momentul in care te-ai plictisit de  ea , sau aceasta nu mai corespunde  standardelor sau nevoilor tale ( fie  ca ti s-a marit familia  fie ca ai nevoie de o masina cu tractiune 4×4 ) poti solicita  la firma de inchirieri masini  o alta varianta  .

Daca in sfarsit te-ai hotarat sa inchiriezi o masina si ai gasit firma de rent a car in care poti avea incredere , lucreaza in continuare cu ea ; avantajul va fi de ambele parti !!

Asa ca te asteptam la FRANCROCAR RENT A CAR   !

loading...
1 Comentariu
  1. Maria spune

    Foarte interesant articol, cred ca in final nu sunt diferente mari ca bani, dar inchirierea este mult mai comoda.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata