Breaking news

Cum să montăm corect senzorii unui sistem de alarmă

loading...

Un sistem de alarma este compus dintr-o serie de componente care functioneaza in serie si care formeaza intr-un final tot sistemul propriu-zis. Pentru o buna functionare si pentru o protectie cat mai ridicata, sistemul de alarma trebuie sa fie montat corespunzator. Acest lucru este indatorat instalatorului, el avand responsabilitatea de a monta corect toti senzorii si sa va comunice ca totul este in perfecta functionare.

sistem-paradoxSistemul de alarma este o solutie de protectie cu tehnologie moderna si capabila sa va protejeze locuinta de infractori sau alte pericole. Complexitatea sistemului de alarma a crescut in ultimii ani si acest lucru se vede prin felul in care au evoluat si prin numarul mare de senzori pe care ii putem folosi in prezent. Un sistem de alarma este capabil de foarte multe detectii, inclusiv de inundatii.

Cele mai noi sisteme de alarma mizeaza deja pe functii si mai inteligente si care sa ne faca viata mai usoara, nu doar sa ne protejeze. Conceptul de Smart Home este atat de puternic in prezent incat pana si sistemele de alarma incep sa mizeze pe acest lucru.

SKUT.ro este un magazin online cu o notorietate foarte buna care va pune la dispozitie o varietate foarte larga de produse la preturi foarte bune.  In portofoliul lor o sa gasiti sisteme de alarma moderne la cele mai bune preturi, dar si alte game de produse precum cele legate de sisteme de supraveghere video, sisteme de control acces sau videointerfonie  –  click aici pentru a vedea oferta completa. Toate produsele comercializate de ei au garantie si dvs aveti dreptul la retur in 14 zile lucratoare. In momentul in care doriti sa faceti o comanda, un angajat de la vanzari o sa discute cu dvs in legatura cu comanda pentru a avea toate produsele compatibile. Asistenta post vanzare este gratuita. Puteti ridica produsele din showroom si chiar sa le testati acolo in prezenta unui specialist.

Pentru o buna functionare a sistemului de alarma trebuie sa aveti in calcul numarul de senzori necesari si senzorii corespunzatori. In momentul in care va cumparati un sistem de alarma trebuie sa stiti exact ce senzori va trebuie si cati.

detector-pir

Senzorii pentru sistemele de alarma sunt foarte multi si trebuie sa va ganditi bine de care aveti nevoie. Sa luam exemplu senzorul de miscare PIR.  Acest senzor detecteaza miscarea unui corp si declanseaza alarma cand acesta este pe zona lui de detectie. Senzorii PIR au si detectie la animale incat sa nu ofere alarme false daca detineti un caine sau o pisica.

Senzorul de monteaza de preferat in partea de sus, pe tavan, langa usa sau caile de acces. Trebuie sa aiba o vizibilitate buna asupra locatiei de supraveghere si sa nu fie deranjat de alte obiece in jurul lui precum o planta care i-ar putea bloca “vederea”.

Mai sunt si alti senzori la fel de pretentiosi. Senzorul de gaz poate detecta numeroase tipuri de gaze in functie de alegerea dvs. Cel mai comun gaz este chiar cel pe care il folosim la aragaz, gazul petrolier lichefiat. De asemenea mai sunt senzori care detecteaza dioxidul de carbon sau alte tipuri de gaze. Ei se monteaza in general in zonele unde se foloseste acest combustil, de exemplu in bucatarie sau in zona centralelor. Daca sunt scurgeri de gaze atunci senzorul porneste imediat alarma.

La fel se procedeaza si cu senzorul de inundatie. Acest senzor este si mai pretentios deoarece el porneste doar atunci cand simte apa la un anumit nivel. Este suficient ca vecinul sa aiba o teava sparta si sa te inunzi de tot. Acest senzor se monteaza in bai sau chiar in subsoluri acolo unde sunt multe tevi si riscul de inundatie este ridicat.

sistem alarma

Fiecare senzor are locatia sa si trebuie sa fie instalat corect pentru a oferi un randament maxim. Daca acest lucru nu este facut cum trebuie de instalator atunci s-ar putea sa aveti probleme.

Vino la SKUT.ro pentru a avea parte de cea mai buna experienta. Comanda acum sisteme de alarma, sisteme de supraveghere sau accesorii pentru casa ta si te bucuri de cele mai bune servicii. Ai asistenta post vanzare gratuita, drept de retur, posibilitatea de a testa produsele in showroom imediat dupa ce le-ai achizitionat si garantie la fiecare produs. Cei de acolo te ajuta sa-ti configurezi sistemul, iti asigura montaj prin firme partenere si iti ofera cele mai bune preturi.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata