Breaking news

Cum să faci un proces de business reuşit

loading...
0 21

Cartografierea unui proces de business ajută o organizaţie să îşi îmbunătăţească productivitatea prin analiza unui indicator cu privire la numărul de angajaţi, pentru o anumită sarcină stabilită.

afaceristiStandardele mondiale de management al calităţii au fost create ca o necesitate pentru a urma anumite proceduri, dar şi pentru a obţine rezultate la nivelul productivităţii companiei. Standardele create, ISO 9001, ISO 18001, ISO 14000 sau ISO 27000, menţionează procesul unei afaceri ca o necesitate de management eficient, în raport cu orientările clientului.

Procesul de mapare al unui business necesită o bună circulaţie a muncii într-o organizaţie, ceea ce înseamnă un mod de evidenţiere imediată a domeniilor de îmbunătăţire, pentru a reduce complexitatea sau blocajele. De asemenea, un astfel de proces este util atunci când diferite compartimente sau departamente ale unei organizaţii lucrează împreună, dar rezultatele sunt dependente de funcţionarea efectivă a tuturor departamentelor. Munca în lanţ şi în ierarhie permite o mai bună concentrare, pentru a nu cauza legături sau verigi lipsă în entitate. În mare măsură, un proces de certificare ISO 9001 ajută toate zonele funcţionale pentru a lucra fără probleme şi în acelaşi timp, pentru a nu rata oportunităţi sau  facturi.

Standardul ISO 9001 şi procesul de cartografiere

Procesul de cartografiere al unei afaceri presupune o muncă în patru paşi esenţiali: identificarea procesului, adunarea informaţiilor, interacţiunea cu oamenii şi utilizarea metodelor de organizare. Ca proces unit pentru business, primul pas înseamnă şi înţelegerea modului în care compania funcţionează, aplicarea unui managemnt de calitate de la nivel superior la nivel inferior, orientare către client, leadership sau abordări bazate pe procese.

Nici etapa a doua nu este simplă, pentru că adunarea informaţiilor înseamnă implicarea personalului, în sensul că se colectează date cu privire la obiectivele companiei, la riscurile implicate şi la caracteristicile cheie ale organizaţiei. În acest sens, o certificare ISO 9001 se orientează spre satisfacerea cerinţelor clientului, cu abordare pe bază de fapte şi relaţii reciproce.

Al treilea pas de interacţiune permite înţelegerea obstacolelor şi proiectare pe viitor, urmat de utilizarea metodelor eficiente de lucru şi abordări ingenioase pentru un proces de productivitate eficient. Transformarea procesului este şi percepţia clientului asupra companiei, care ar putea înţelege exact care sunt aşteptările acestuia. O organizaţie trebuie să compartimenteze procesele în funcţie de nevoi şi de înţelegerea clientului pentru a da roade şi pentru a avea angajaţi mulţumiţi. Nicio muncă nu este mai bine răsplătită decât încrederea pe care fiecare angajator o acordă angajaţilor, care îşi dau interesul total în dedicare, responsabilitate şi implicare în cadrul organizaţiei.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata