Breaking news

Cum poti prevenii riscurile unui firme la nivel IT

loading...

Componenta IT este prezenta in cadrul firmelor intr-o proportie mai mare sau mai mica in functie de domeniul de activitate, iar eventualele probleme ce ar aparea in timpul desfasurarii activitatii poate genera pagube pentru firma dumneavoastra.

design sitePrevenirea acestor probleme se realizeaza prin efectuarea unui audit it realizat periodic. Scopul lui este acela de a analiza structura IT astfel incat sa poate fi incadrate toare resursele utilizate in unul dintre cele trei nivele de risc (critic, important si non-critic).

Beneficiile unui audit IT:

– vor fi identificate deficientele sistemului IT;

– vor fi analizate licentele existente in companie;

– evaluati riscul IT la nivelul firmei;

– vor fi identificate cele mai bune practici de investitie in IT pentru a rula la potential maxim sistemul;

– veti putea realiza un plan strategic de dezvoltare al infrastructurii IT;

– se va evidentia o metoda ideala de protectie a informatiilor;

– se va realiza un plan de upgrade si troubleshooting al retelei;

– realizati o strategie de legalizare a licentelor software.

Exista posibilitatea ca in timpul derularii activitatii sa nu sesizati defectiuni minore ce pot evolua in probleme grave care in timp sa se agraveze si sa genereze opriri fortate ale activitatii pentru a fi remediate. Pentru ca este mai usor sa remediem decat sa reparam, un audit IT face acest lucru oferindu-va informatiile necesare pentru a sti unde trebuie sa efectuati modificari sau reparatii pentru ca activitatea sa se desfasoare la capacitate maxima.

In urma efectuarii auditului IT, raportul va prezenta constatari privind infrastructura hardware, software a retelei, precum si recomandari pentru:

– a creste performantele sistemului informatic;

– imbunatatirea arhitecturii hardware si software;

– securizarea sistemului informatic;

– definirea politicilor de acces;

– securizarea operarii/utilizarii serviciilor IT;

– monitorizarea infrastructurii;

– reducere timpului de indisponibilitate;

– documentarea politicilor si procedurilor.

Auditul IT va ofera o multime de informatii importante despre componenta IT prezenta in firma dumneavoastra precum si solutii al problemele identifica, dar si modalitati prin care eficientizati procesele ce includ diferitele componente ale sistemului it. Chiar si la nivelul unui website se pot gasi diverse probleme, ce afecteaza experienta utilizatorului. Dupa ce se rezolva problemele identificate, pentru a prevenii aparitia acestora, este necesara mentenanta si administrarea unui site.

Acordati atentie componentelor IT si oferiti-le un audit periodic pentru a activitatea dumneavoastra sa nu aiba de suferit din cauza unor probleme minore ce se pot agrava in timp.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata