Breaking news

Cum invingem teama de apa?

loading...

Inotul reprezinta o activitate foarte solicitanta ce antreneaza pe parcursul perioadei petrecute in apa intregul corp si va ajuta sa va dezvoltati si sa va mentineti conditia fizica si sanatatea la cote maxime. Cu toate acestea exista  persoane carora le este frica de apa, acestia avand o fobie fata apele adanci, iar cauzele acestei fobii pot fi multiple.

inotatorPrintre principalele cauze se afla teama de inec, teama de necunoscut  (nu ai idee ce se afla in apa sau ce pericole ar putea sa te pandeasca), dar si experientele neplacute din copilarie, teama transmisa de catre parintI. Va recomandam sa incercati cursuri de inot pentru copii sau adulti coordonate de un antrenor.

Pentru a scapa de teama de apa, principala modalitate de a o invinge este sa descoperiti sursa acesteia si intelegeti ca poate fi invinsa si ca puteti inota precum orice alt inotator.

Tinand cont ca cea mai buna solutie este practica va recomandam sa efectuati exercitii de baza intr-o apa putin mai adanca pentru a va obisnui cu senzatia de teama pe care o aveti si pentru a face progrese. De asemenea ar fi o idee excelenta sa aveti in preajma o persoana care se pricepe la inot si care va poate ajuta oricand cu sfaturi sau sprijin in cazul in care apar probleme neprevazute.

Faceti exercitii in locuri in care nivelul apei nu depaseste pieptul pentru a evita momentele de panica si ar fi recomandat sa faceti asta intr-un bazin sau intr-o piscina cu apa foarte clara pentru a elimina teama de necunoscut.

La cursurile de inot este indicat sa purtati ochelari specifici pentru  a nu va intra apa in ochi, dar si pentru a vedea sub apa fara sa aveti probleme. Incercati sa faceti aceste exercitii fiind insotit in permanta de o persoana ce stie sa inoate foarte bine sau sub supravegherea unui salvamar.

Foarte important este sa nu va grabiti si sa aveti rabdare cu dumneavoastra pentru ca teama de apa nu dispare dupa o sedinta, insa cu munca si daruire o puteti invinge. Indiferent ca sunteti din Bucuresti sau alte zone din Romania, se gasesc bazine in care puteti inota chiar si iarna.

Efectuati exercitii de baza pentru a va obisnui cu apa. Va recomandam sa le efectuati in zona cu apa mica pana sunteti 100% pregatit sa avansati catre o zona cu apa mai mare. Cursurile de inot pentru copii, sunt de preferat sa inceapa la varste fragede, pentru o dezvoltare armonioasa.

Ultima etapa a procesului de invingere a frica de apa este scufundarea intregului corp. Acordati-va timp si aveti rabdare. Faceti asta intr-o zona in care nivelul apei sa va permita sa va scufundati complet si este foarte important ca acest lucru sa se efectueze treptat si usor pentru a va obisnui cu apa.

Invatati sa va scufundati si nu renuntati! Daca va doriti sa invatati sa inotati si sa va invingeti frica de apa nu va opriti din a efectua exercitiile mentionate mai sus. Cand considerati ca ati stat suficient sub apa  ridicati-va in picioare si respirati normal.

Repetati aceste exercitii si suntem convinsi ca in cel mai scut timp veti rezolva frica de apa.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata