Breaking news

Cu ce ajută folia auto pe șoferi și pasageri? Cele mai importante aspecte cu privire la alegerea și montarea foliei

loading...

Întreținerea unei mașini implică o atenție deosebită oferită de proprietari fiecărui aspect, iar rezultatul final trebuie să îl asigure pe șoferi, pasageri, dar și pe ceilalți participanți la trafic că nivelul de siguranță și confort este unul ridicat.

masterautoglass_1Sunt foarte multe aspecte ce se pot discuta în ceea ce privește întreținerea unei mașini, însă la fel de multe și în ceea ce privește îmbunătățirile care-i pot fi aduse. Probabil una dintre cele mai comune și populare îmbunătățiri e reprezentată de montarea unei folii auto.

De ce este folierea auto o practică atât de des întâlnită? Pentru a înțelege mai multe despre acest aspect vom discuta în cele ce urmează cu echipa masterautoglass.ro, profesioniști specializați în folieri auto Suceava.

Cu ce ajută montarea unei folii auto pe șoferi sau pasageri?

Pornind de la nevoile de bază în ceea ce privește folosirea unei mașini, confortul este aspect ce nu trebuie să lipsească sub nici o formă. Astfel, montarea unei folii auto poate oferi un plus de confort prin faptul că blochează radiațiile UV.

Care este legătura între radiații UV și confort? Ei bine, temperatura care se păstreză în interiorul mașinii, în habitaclu, este în strânsă legătură cu cantitatea de radiații care pătrund în interior. Practic, radiația solară ce reușește să treacă de geam și pătrunde în interior, se va transforma mai apoi în radiație termică, dar care nu va mai reuși să părăsească spațiul respectiv. E foarte asemănător cu efectul de seră atât de des vehiculat în prezent.

Cu toate acestea, folia auto reușește să controleze mult mai bine acest aspect și în felul acesta rezultă o temperatură în interiorul mașinii mult mai plăcută organismului. Detaliile acestea sunt resimțite mai ales în perioada sezonului cald, pe timp de vară, când valorile temperaturilor pot atinge cote foarte ridicate.

Prin urmare, folia auto aduce confort termic.

De asemenea, este un lucru dovedit faptul ca geamurile care sunt foliate se vor sparge mult mai greu, iar în cazul unui accident cioburile nu se vor împrăștia în mod haotic, punând în pericol integritatea celor din interiorul mașinii.

Ca și concluzie, folierea auto prezintă două mari avantaje, controlul temperaturii pe durata sezonului cald și un plus de siguranță în cazul unor accidente auto.

Unde și cum se montează folia auto?

Știați că legislația rutieră în vigoare nu permite montarea de folii auto pe parbriz și geamurile laterale din față? Cu siguranță ați văzut însă în trafic șoferi care au avut folii montate în astfel de locuri.

Ei bine, aceștia se supun unor amenzi drastice, iar pe lângă acest aspect prezintă și un risc ridicat de accident, vizibilitatea fiind foarte scăzută. Mai mult decât atât, calitatea acestor folii lasă loc de îndoială atât timp cât a fost montată într-un loc neprofesional.

Folierea auto este un proces care trebuie să se realizeze în cadrul unui service autorizat, iar materialul folosit să fie omologat de către Registrul Auto Român (R.A.R.). În caz contrar, calitatea este una slabă, vizibilitatea scăzută, folia nu se va păstra în cele mai bune condiții și șoferul va fi chiar amendat, respectiv i se va retrage certificatul de înmatriculare.

Înțelegând pe deplin aceste aspecte, masterautoglass.ro este un service de folieri auto Suceava care lucrează doar cu folii de cea mai bună calitate, a unor branduri de renume, precum Sun Tek și Lumar, iar montajul este realizat de un personal specializat. Întreaga procedură durează în jur de 4-5 ore, însă rezultatul este unul pe măsura așteptărilor: aspect estetic mult îmbunătățit, vizibilitate ridicată și garanția unei lucrări rezistente.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata