Breaking news

Cele mai bune anvelope

loading...

Specialiștii recomandă șoferilor să se gândească cu atenție la alegerea anvelopelor pentru sezonul rece. În primul rând trebuie să țină cont de drumurile unde vor conduce.

Sunt zone în care sunt necesare obligatoriu anvelope de iarnă foarte bune, mai ales dacă se circulă pe drumuri de munte, unde ninge frecvent și este mereu zăpadă. În cazul în care nu se folosește foarte mult mașina iarna, sunt potrivite anvelopele all season care deși nu sunt chiar ieftine, oferă avantajul că nu mai trebuie schimbate în timpul anului. Experiența este un factor important în alegerea și testarea anvelopelor.

Merită să cumpărați anvelope scumpe, de calitate, în comparație cu anvelopele ieftine, despre care se spune că imită bine anvelopele originale. Trebuie să vă convingeți dacă acest lucru este într-adevăr așa. Folosind anvelope de calitate puteți frâna mai bine chiar și în condiții meteo nefavorabile (când este ploaie, noroi, gheață, zăpadă).

Nu întotdeauna anvelopele cele mai scumpe sunt și cele mai bune. Sunt anvelope la prețuri accesibile care se potrivesc perfect mașinii, asigură siguranța șoferului, a persoanelor din mașină.

Anvelopele trebuie schimbate dacă pe durata utilizării sau a depozitării s-au deteriorat, au atins limita de uzură sau au suferit un proces de îmbătrânire. Factorii care contribuie la îmbătrânirea anvelopelor sunt umiditatea spațiului unde sunt depozitate și temperatura neadecvată. Anvelopele trebuie păstrate într-un spațiu curat, bine aerisit, răcoros, uscat, la o temperatură de cel mult 35 grade Celsius. Dacă sunt depozitate în afara casei, ele trebuie protejate cu o prelată opacă. De asemenea, anvelopele trebuie protejate și de acțiunea razelor de soare puternice.

Anvelopele se depozitează pe paleți, o dată pe lună ele se așează în ordine inversă pentru a preveni îmbătrânirea acestora. Anvelopele care se depozitează pe rafturi trebuie rotite o dată la 30 de zile, astfel se evită deformarea lor. În garajul în care se țin anvelopele se recomandă folosirea luminii de la lămpile cu incadescență.

Numărul DOT indică vârsta anvelopei, apare pe flancul cauciucului. Acesta cuprinde cifre și litere ce oferă informații despre producătorul anvelopei, țara de origine, data fabricației. La sfârșitul seriei DOT apar patru cifre ce indică vârsta cauciucului. Este chiar data de fabricație a anvelopei. Această serie DOT trebuie verificată mai ales atunci când decideți să cumpărați o anvelopă second-hand.

Pe partea laterală a cuciucului apar trecute și alte specificații ale tipului de anvelopă: lățimea acesteia în mm, talia anvelopei, diametrul cercului interior, indicele de greutate, tipul de anvelopă R radial, indicele de viteză T, marca CEE, caracteristici de iarnă, simbol fulg de zăpadă, data de fabricație, țara, denumirea comercială, clasa de calitate, alte detalii de construcție a anvelopei.

Când alegeți o anvelopă se verifică toate aceste caracteristici, marca și modelul. Dacă vreți anvelope cu cea mai bună aderență pe drumurile de iarnă sau pe drumurile alunecoase, este bine să evitați să cumpărați anvelope ieftine, care sunt produse în China.

În topul celor mai bune anvelope se numără:

  • Anvelopele marca Continental – Producătorul este un lider european pe piața de anvelope de iarnă. Ca producător de anvelope este considerat pe locul 1 în Germania și pe locul 4 în lume.
  • Anvelopele marca Falken din Japonia au o tradiție de peste 100 de ani. Acestea sunt supuse unui program de testare complex, extrem de solicitant, în curse de anduranță și competiții de drift.
  • Anvelopele all season marca Michelin CrossClimate despre care producătorul francez spune că pot fi folosite cu încredere de șoferi în orice anotimp al anului.
  • Anvelopele Nokian care sunt proiectate astfel încât să aibă o distanță mică de frânare iarna, și un consum redus de combustibil. Cele mai apreciate sunt anvelopele Nokian de iarnă.
  • Anvelopele Dunlop din Anglia sunt cunoscute de 120 de ani. Acest brand se remarcă prin anvelope de mare performanță, oferă siguranță, silențiozitate la rulaj, reducerea zgomotului, stabilitate, confort. Compania produce anvelope pentru autoturisme, pentru camioane, camionete, pentru vehicule 4×4, motociclete.
  • Anvelopele Hankook produse de o companie din Coreea apreciată în lume. Acestea reduc nivelul de zgomot foarte mult pentru că au interioarele extrem de bine izolate fonic.

Dacă sunteți în căutarea unor anvelope de iarnă sau de vară, aici veți găsi anvelope Michelin dar și alte tipuri de anvelope de marcă, de cea mai bună calitate. Prețurile sunt imbatabile, aveți posibilitatea de a conomisi bani și de a beneficia și de alte avantaje. Anvelopele Michelin mențin traiectoria autovehiculuiui, sporesc siguranța șoferului și a altor participanți în trafic, pot ajuta la reducerea consumului de carburant. O alegere ideală ar fi anvelopele alla season care pot fi folosite și vara și iarna.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata