Breaking news

Avantajele parchetului stratificat

loading...

Parchetul stratificat, in special cel triplu stratificat, necesita o productie mai scumpa si mai elaborata decat parchetul masiv. Din punct de vedere tehnic, este un produs mai bun. Datorita design-ului sau special format din 3 straturi, acest tip de parchet este in mod deosebit mai stabil, ceea ce il recomanda pentru casele moderne care folosesc incalzirea prin parchet.

Parchetul triplustratificat este format dintr-un strat superior de esenta nobila (acesta este supus uzurii) si din doua straturi de suport din rasinos, dintre care cel din mijloc se numeste strat de contrabalans. Acest strat de mijloc ii ofera parchetului stabilitate dimensionala superioara altor tipuri de parchet.

Atunci cand cauti parchetul stratificat potrivit pentru tine, incepe cu cel triplustratificat si pune prima intrebare: din ce lemn este facut stratul din mijloc? Aceasta informatie are o valoare foarte mare deoarece este stratul cel mai important care da calitatea si pretul parchetului. Producatorii care folosesc lemn de cea mai buna calitate, cu inele intacte de crestere anuala ce asigura cel mai inalt nivel de stabilitate dimensionala, obtin un produs net suprior producatorilor care folosesc pentru stratul din mijloc placa aglomerata, MDF sau alte tipuri de lemn mai putin stabil.

Un alt punct forte al parchetului stratificat este ca are suprafata deja finisata atunci cand pleaca din fabrica. Un mare plus pentru clientul final care nu mai este astfel expus iritatiei produsa de sablare sau mirosurilor neplacute atunci cand il instaleaza. Clientul se poate muta inapoi in camera imediat dupa montarea parchetului, ceea ce este ideal atunci cand se renoveaza sau sunt copii mici in familie.

Desi inca mai reprezinta alegerea clasica, parchetul din lemn masiv prezinta unele dezavantaje majore. Schimbarile de umiditate pot provoca deformarea lemnului, substraturile inegale necesita slefuire consumatoare de timp inainte de instalare etc. In plus, este nevoie de o cantitate mare de lemn de esenta tare pentru a produce doar cativa metri patrati de pardoseala. Parchetul stratificat rezolva cu usurinta aceste probleme utilizând o constructie echilibrata, cu 3 straturi, cu granulatii aranjate in diferite directii. Acest lucru reduce umflarea si miscorarea naturala a lemnului cu pana la 70%. Si in comparatie cu parchetul din lemn masiv, parchetul stratificat este, de asemenea, alegerea mai buna in termeni de durabilitate, protectie fata de mediu si raport pret-performanta.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata