Breaking news

Alegerea unei mașini de brodat și cum poate face acest lucru diferența de producție

loading...

În ultimii ani, stilul brodat a reînceput să fie un trend. Este adoptat pentru orice tip de articol vestimentar, cu design ce diferențiază simplismul de ceva sofisticat. Broderia nu este un stil nou, ea fiind în trecut o ocupație a mâinilor dibace, a femeilor îndeosebi care își ocupau timpul liber cu acest  manifest de artă.

Dacă în trecut broderia se realiza manual, aplicată pe diverse textile, deci o lucrare dura și zile întregi de muncă, la ora actuală industria oferă soluții potrivite pentru o astfel de muncă. Lucrând la scară mare, broderia a început să fie un segment din industrie. Așadar, este necesar ca cel care activează în acest domeniu să se doteze corespunzător.

Având în vedere că dintr-o pasiune se poate ajunge la o afacere, la profit, cei care au trecut din stadiul de amator la profesioniști trebuie să treacă și la faza de dotări de la mașini simple la cele semiprofesionala sau profesionale. O masina de brodat destinată sectorului industrial vine dotată cu o tehnologie computerizată ce poate realiza tehnica de brodat, simultan, pe mai multe suprafețe. Are precizie și deci înseamnă o manieră eficientă de a produce o cantitate considerabilă de articole, țesături etc.

Cum se realizează o selecție a mașinii de brodat

În primul rând, se ține cont de tipul de mașină, de scopul și modul de folosire. Dacă pentru variantele mai compacte o mașină de brodat poate oferi între 30 și 50 de tipuri de cusături ornamentale, cele profesionale oferă chiar și peste 200 de modele. Acestea din urmă pot lucra cu mai multe ace și ațe, se pot programa și pot memora un număr de împunsături. Diferența se înțelege de la sine.

În al doilea rând, merită de menționat că o mașină de brodat destinată uzului casnic poate îndeplini și alte funcții, cum ar fi cea de coasere. Asta nu o face net superioară celei ce are capacitate numai de brodare. La nivel semiprofesional sau profesional, o mașină de brodat va dispune de caracteristici avansate. Nu numai că va avea diferite tipuri de gherghefuri, forme și tehnologii variate, însă precizia este fără cusur. De asemenea, pot combina diverse aţe, secționează firele automat, deci setarea unui program poate realiza până la final întreaga broderie, fără intervenție.

O altă diferență notabilă este la nivel de programe. Cu cât o mașină de brodat este mai complexă, cu atât mai multe cunoștințe implică din partea utilizatorului. Pentru clasa superioară, astfel de mașini pot dispune de până la 100 de programe diferite; panoul de control este digital, suprafața ghergefului de până la 31 cm.

Mărci celebre de mașini de brodat

Dintre producătorii renumiți în materie de mașini de brodat, Brother este unul ce merită amintit. Unele modele pot fi de tip 2 în 1, realizând modele de cusut, dar și de brodat. În funcție de utilizator și interesul acestuia, modelul poate varia, însă cert este că dispun de variate și calitate. Ricoma este de asemenea de amintit.

Dacă ne orientăm spre un furnizor din țară ce oferă o paletă vastă de opțiuni în materie de astfel de utilaje, GoodStyle, descoperim că ZSK sau Tajima sunt de asemenea opțiuni viabile. Cele mai populare au 1, 2 capete sau la opus, 12, pentru clasa acelor tipuri de mașini foarte bine dotate. Fiind o sursă pentru cei care au nevoie de dotări specifice pentru ateliere de tot felul, opțiunile puse la dispoziție de GoodStyle ne dezvăluie totodată și care sunt printre cele mai cerute pretenții: mașini de brodat cu lampă inclusă, cu panou electronic, cu ridicare picioruş, cu servomotor sau cu tăiere fir, printre altele.

În funcție de activitatea atelierului în cauză, dotarea cu o mașină de brodat poate fi alegerea care determină și nivelul de producție. Nu este convenabil să se aleagă o mașină profesională  dacă ea nu va fi folosită pentru producții la scară largă, pentru că poate însemna pierderi de resurse, la fel cum pentru o muncă de calitate o mașină cu puține opțiuni și capacitate redusă va îngreuna timpul și modul de realizare al unei broderii.

Cusăturile ornamentale executate cu precizie trebuie să se alinieze cu alegerea unei mașini în consecință. Presupune și o investiție pe măsură, dar o alternativă o pot oferi furnizorii care comercializează modele recondiționate spre exemplu. Atenție, și acestea dispun de garanții și de accesorii primite la pachet.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata