Breaking news

Tu știai că poți să slăbești cu ajutorul ciocolatei? Vezi cum o introduci în dietă!

loading...

Pentru multe reprezentate ale sexului frumos ciocolată reprezintă o adevărată sperietoare de ciori, datorită numărului mare de calorii pe care îl conține, lucru care, în teorie, duce la îngrășare și la „stricarea” siluetei. Cu toate acestea, nu puțini sunt cei care au recunoscut că ea aduce totuși numeroase beneficii sănătății noastre fizice și psihice.

slabire-cu-ciocolataPe listă mai putem adăuga cu succes încă un beneficiu, pe care însă un procent semnificativ al femeilor din România îl ignoră complet: favorizarea slăbirii. Exact! Ciocolata, consumată cu moderație bineînțeles, ne poate ajuta să câștigăm lupta cu kilogramele în plus, cea care dă atât de multe bătăi de cap reprezentantelor sexului frumos și nu numai. Faptul că acest aliment ajută în curele de slăbire a dus la lansarea pe piață a numeroase produse, despre care poți afla mai multe detalii aici, dar și dietele care se pot găsi la tot pasul în online și în revistele de nișă.

Cum ne poate ajuta ciocolata să slăbim?

Unul dintre principalele motive pentru care ciocolata (în special cea neagră) ne ajută să slăbim îl reprezintă capabilitatea sa de a tăia pofta de mâncare, mai ales dacă alegem să o mâncăm „la ore cheie”. Acest lucru a reieșit în urma unor studii realizate de oamenii de știință de la Universitatea L’Aquila din Italia. Procentul este 50%, așadar pofta de mâncare se reduce la jumătate.

Pentru ca efectul să fie unul maxim este necesar să știm când să mâncăm ciocolata, iar aici cel mai bun interval este cel reprezentat de 10, pana la 20 de minute înainte de masă. Efectul se va face simțit relativ repede, iar tu nu o să mai ai o poftă nebună de a mâncă tot ce se află pe masă. Desigur, nu aici se termină modul de acțiune al ciocolatei, care este unul destul de complex.

Pe lângă cele spuse mai sus, dacă mâncăm ciocolată, absorbția de zahăr în organism se reduce, ceea ce înseamnă că nu doar vom fi mai puțin pofticioși, ci va crește și rezistența organismului nostru la asimilarea zahărului. Pofta de dulce sau sărat este și ea mai scăzută. Cel mai mult poți resimți aceste efecte dacă începi să mănânci ciocolată la micul dejun – în plus, o să beneficiezi și de energie pe întreaga durată a zilei, datorită conținutului caloric mai ridicat. Cei care au procedat în acest fel au reușit să slăbească chiar și 15-18 kilograme în decurs de trei luni de zile.

Care sunt toate beneficiile aduse de ciocolată?

Acest aliment minune nu aduce beneficii doar în ceea ce privește procesul de slăbire, ci ne putem folosi de proprietățile sale de nenumărate ori. De exemplu, ciocolata ajută la eliminarea stresului și la ridicarea moralului, stimulând starea de spirit. Pur și simplu, o să observi cum oboseala începe să dispară, se va instala calmul, iar datorită creșterii producției de endorfine o să fii și mult mai fericit/ă. Foarte tare, nu-i așa?

Pe lista cu beneficii mai putem adăuga scăderea nivelului de colesterol din sânge, lucru care se datorează conținutuui foarte ridicat de flavonoide. Așadar, cei care suferă de această problemă pot apela cu încredere la ciocolată, chiar dacă până acum a fost ținută la depărtare datorită conținutului ridicat de grăsimi pe hârtie. Adevărul este că acestea nu sunt nocive, adică nu duc la un efect contrar așteptărilor noastre, adică la creșterea colesterolului în sânge.

Cei care suferă de diferite boli ale inimii vor beneficia și ei de pe urma ciocolatei, iar unele studii au demonstrat chiar că ajută la prevenirea apariției cancerului. Cum este posibil așa ceva? Datorită conținutului ridicat de antioxidanți, care joacă un rol esențial în lupta organismului nostru cu radicalii liberi, cei care se numără printre principalele cauze de dezvoltare a cancerului.

Am spus mai sus faptul că dacă apelăm la ciocolată vom fi mai fericiți și mai relaxați, datorită creșterii producției de endorfine în organism. Ei bine, află că acest lucru mai poate fi folosit și în dormitor, ca afrodisiac. De ce? Pentru că pe lângă asta, duce și la creșterea libidoului, în special în cazul reprezentantelor sexului frumos. Tot în avantajul femeilor mai vine un beneficiu al ciocolatei, și anume ameliorarea crampelor menstruale. Lucru acesta se datorează conținutului ridicat de magneziu, asta fiind valabil în special în cazul ciocolatei negre.

Iată așadar cum un simplu aliment, de care foarte multe femei sunt îndrăgostite și, în același timp, îngrozite, poate aduce atât de multe avantaje și bucurii. Uită tot ce ai crezut până acum despre ciocolată și începe să o consumi

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata