Breaking news

Sfaturi pentru un 2019 de succes

loading...

Începutul unui an nou aduce cu sine de obicei mai multă speranță și încredere în viitor, cu toții dorindu-ne din inimă ca la sfârșitul său bilanțul să arate un corp mai sănătos, un cont bancar mai gras și relații mai bune cu cei din jur. Iată că a trecut și anul 2018, iar la începutul anului 2019 probabil că și majoritatea dintre noi ne-am pus cel puțin o dorință.

Cum stăm cu acele dorințe? Chiar dacă Revelionul este ocazia perfectă pentru a ne alinia gândurile către un viitor de succes, știm cu toții că nu durează mult până să ne lovim de realitatea crudă provocată de „Lasă – săptămâna (sau luna) viitoare.” Majoritatea persoanelor își reevaluează relațiile, obiceiurile, greutatea corporală, bugetul, diplomele. Și concluzia este de obicei că există loc de îmbunătățiri.

Probabil că acesta este cel mai important lucru cu care ar trebui să ne împăcăm: cu faptul că nimic nu este perfect și că întotdeauna va fi loc de mai bine. Acest lucru nu ar trebui să ne descurajeze, ci, dimpotrivă, ar trebui să ne dea puterea necesară pentru a depăși orice obstacol.

Relații mai bune cu cei din jur

De exemplu, relația cu partenerul de viață este imposibil să nu treacă și prin momente mai puțin plăcute. De cele mai multe ori, acest lucru nici măcar nu se datorează vreunui eveniment special – pur și simplu, intervine rutina, apar schimbările inerente din viața fiecăruia, se întâmplă să nu mai fim de acord asupra anumitor lucruri care ni se par pe moment esențiale.

Merită pentru aceste motive să luăm măsuri drastice? Majoritatea specialiștilor, precum și a maeștrilor spirituali susțin că nu. Ceea ce ne leagă de partenerul nostru de viață este comunicarea. Atât timp cât comunicăm cu acesta și reușim să ne punem în pielea sa, vom observa că fericirea se ascunde în viața de zi cu zi, o fericire pe care până nu o pierzi nu-ți dai seama cu adevărat cât de mare era.

Obiceiurile noastre cele de toate zilele

Dacă suntem fumători înrăiți sau dacă tăria a devenit dintr-un pretext de a ciocni un pahar un motiv de a ne trezi sau dacă ni se pare atât de greu să mergem pe jos încât mergem până la colțul străzii cu mașina – atunci s-ar putea ca dorința de schimbare să se refere la unul dintre obiceiurile noastre.

Cu toții am auzit povestea despre acel unchi sau bunic care într-o zi, după decenii de fumat, a hotărât să nu mai fumeze și, pur și simplu, nu a mai pus gura pe țigară până la sfârșitul vieții. Dar cum de rareori s-a întâmplat chiar să întâlnim acele persoane care au reușit să facă așa ceva?

Obiceiurile sunt foarte greu de schimbat și majoritatea psihologilor susțin că este o greșeală să încercăm să ne schimbăm brusc toată viața. Cea mai bună strategie este să alegem un obicei și să ne străduim să-l schimbăm un pic câte un pic până reușim.

De exemplu, putem începe prin a merge în fiecare zi pe jos până la aprozar sau la piață pentru a vedea oferta de legume, dar fără să cumpărăm nimic. După o săptămână de mers pe jos, acest lucru ni se va părea mult mai simplu și vom putea să trecem la următorul obicei – chiar să cumpărăm legume și verzituri, pe care în fiecare zi să le includem încetul cu încetul în dieta zilnică.

Sau putem o seară pe săptămână să nu punem gura pe alcool, ceva foarte greu de realizat atunci când alcoolul s-a transformat într-un obicei. De aceea e bine să pornim la drum cu un plan. De exemplu, să bem o gură de apă de fiecare dată când ne gândim la bere sau vin.

Tutunul e boală grea, iar din experiența celor care s-au lăsat cu greu – adică a celor sinceri – este semi-imposibil să vă opriți din fumat fără mult sport și fără evitarea situațiilor în care toți cei din jur fumează. Vestea bună este că o dată ce v-ați obișnuit să nu fumați, veți putea să le râdeți în nas celor care aruncă pe fereastră banii și sănătatea.

Nu e nimic rușinos să fii cu ochii pe bani!

Un alt aspect foarte important pentru fiecare dintre noi, oricât de spirituali am fi, este cum ne ocupăm de finanțele personale ale familiei. Foarte multe lucruri sunt legate de bugetul nostru lunar – de la locul de muncă unde mergem, la hainele pe care le purtăm, la locurile unde ieșim și mâncarea pe care o mâncăm. De aceea, nu trebuie să ne fie rușine să acordăm o atenție sporită modalităților de a câștiga mai mulți bani.

Chiar dacă nu suntem pregătiți să ne schimbăm radical cariera, nimeni nu ne poate opri ca în 2019 să ciulim mai atent urechile la noile oportunități. Sau să creăm un cont de economii în care să depunem lunar 10% din câștigurile lunare, astfel încât într-un an să avem la dispoziție o sumă consistentă care să ne permită să ne asumăm și mici riscuri.

Pare greu să economisim atât de mult? O metodă simplă de a economisi fără să ne schimbăm locul de muncă este să cumpărăm mai ieftin urmărind atent promoțiile din magazine, după care să ne calculăm atent necesarul de cumpărături în funcție de acestea. Nici măcar nu este nevoie să batem în lung și-n lat toate magazinele, este suficient să accesăm un site de cataloage online. De exemplu, Kimbino te ajută să ai cele mai bune oferte în buzunar, pe smartphone. Găsim toate ofertele din lanțurile mari de magazine din România grupate pe categorii precum Hypermarket, Electronice, Haine, pantofi și sport etc.

Recomandarea noastră este să vă orientați sau să folosiți ca reper magazine precum Penny Market pentru alimente sau Pepco pentru obiectele casnice. Chiar și dacă nu găsiți nimic care să vă intereseze, măcar veți fi la curent cu prețurile actuale atunci când ieșiți la cumpărături altundeva sau când pregătiți bugetul lunar al familiei. Ca să nu mai spunem că vă arătați iubirea pentru planetă alegând să navigați online în loc să folosiți un catalog tipărit!

Este abia începutul anului 2019 și niciodată nu este prea târziu să începem cu implementarea schimbărilor în bine din viața noastră. Atunci când ceva nu ne iese, trebuie să reținem că acel mic „eșec” este o excelentă oportunitate pentru a vedea ce nu a funcționat în planul nostru inițial și să-l adaptăm realității. Cel mai important este să ne înconjurăm de cât mai mulți oameni dragi care ne doresc cu adevărat binele. Alături de ei totul este mai simplu!

Vă urăm un an 2019 de succes, plin de realizări!

Contact:

e-mail: info@kimbino.com

web: www.kimbino.com/ro

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata