Breaking news

Sfaturi pentru părinți: Cum trebuie să procedeze părinții care au un copil rebel?

loading...

Aproape toți părinții se plâng la un moment dat că nu pot dormi noaptea de grija copilului lor. Fiecare copil trece prin anumite stadii de maturitate până ce ajunge adult. Faza de revoltă, când are un comportament rebel își are punctul de plecare și în stilul în care îl tratează părinții lui.

Care este comportamentul unui copil rebel?

Copilul rebel se comportă ca și cum are întotdeauna dreptate, vrea să facă ce își dorește indiferent de consecințe. Este un copil răsfățat în mintea căruia noțiunea de revoltă are o anume rezonanță. Se manifestă ca un copil cu tulburări de comportament, care acționează doar după bunul lui plac, fără a ține cont de consecințe. Nu este o persoană rea, dar are o atitudine care îl face să acționeze cu răutate uneori chiar fără să se gândească prea mult la ce se va întâmpla după aceea. Are momente de furie dar este în același timp conștient de cuvintele pe care le spune și de gesturile sale inadecvate.

Ce spun profesorii?

Deseori și profesorii se plâng de comportamentul rebel al unor elevi care pot deranja la școală prin lipsa de respect pe care o au față de colegi și chiar față de ei. Profesorii consideră că unii au chiar un comportament distructiv și scandalos față de alți elevi din clasă. Mulți dintre ei, mai ales care au ajuns la vârsta adolescenței, sunt rebeli și au o atitudine lipsită de respect. Într-o anumită măsură comportamentul lor are o anumită explicație, însă dacă persistă, problemele create sunt destul de mari.

Pentru a reuși la teze sau la lucrările de control la școală, astfel de copii recurg la tot felul de metode pentru a păcăli profesorii. Nu sunt interesați de studiu, caută să treacă clasa fără să se obosească să învețe ceva. Folosesc diferite metode de a copia pentru a scrie măcar pentru o notă de trecere la lucrări. Sunt elevi care au renunțat deja la fițuica mobilă clasică care se folosea odată, ei utilizează diferite dispozitive de copiat care sunt inovații interesante în domeniu și sunt destul de ușor de folosit. Una dintre acestea este casca de copiat sau pixul cu cerneală invizibilă plus lampă UV.  De asemene, un alt gadget apreciat de elevi este cutiuța GSM sau telefonul pentru a face poze cu paginile lecțiilor pentru subiectele lor.

Ce trebuie să facă părinții?

Părinții își pot ajuta copilul răzvrătit printr-un comportament calm față de acesta, vorbindu-i într-un mod în care să-l facă să înțeleagă unde greșește și în final să accepte sugestia lor. Nu este foarte ușor să schimbi comportamentul unui copil care are un astfel de caracter, însă prin anumite procedee se obțin în final rezultate bune.

Părinții se satură la un moment dat să suporte consecințele unui comportament inadecvat pe care îl are copilul răsfățat și încearcă să-l facă să înțeleagă să cugete la felul lui de a acționa. Uneori reușesc să vorbească într-o manieră calmă cu acesta și să-l facă să cugete că nu procedează într-un mod normal. Psihologii consideră că părinții trebuie să aibă multă răbdare și să intervină pe lângă un astfel de copil care are stări necorespunzătoare și tulburări de comportament. În plus, specialiștii consideră că astfel de copii suferă de tulburări de anxietate. Ei au anumite stări prin care vor să simtă că dețin controlul și astfel și-au recăpătat puterea asupra lor.

Copiii răzvrătiți se concentrează asupra lor dar și asupra problemelor sociale. Ei își doresc să aibă o libertate de alegere adecvată vârstei, să facă ce își doresc și chiar să aibă bani de buzunar pe care să-i cheltuiască așa cum vor. Atunci când au un comportament pozitiv așteaptă să fie răsplătiți de părinți sau recompensați cu bani sau cu o vacanță frumoasă. Ei își doresc foarte multă atenție de la părinți și se folosesc de comportamentul lor rebel pentru a-i manipula pe aceștia după bunul plac.

Părinții își dau seama de acest comportament și încearcă să-l transforme în ceva pozitiv, să-l ajute pe copil să devină responsabil de acțiunile și deciziile pe care le ia. Treptat lucrurile se pot schimba în bine, copilul își poate modifica comportamentul negativ fără a fi nevoie de ajutorul unui psiholog. O astfel de modalitate este destul de eficientă pentru a rezolva problemele dintre ei.

Articol realizat cu sprijinul magazinului decopiat.com.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata