Breaking news

Sex Shop-ul vinde fericire oamenilor singuri și triști

loading...

Trăim într-o lume care se află într-o continuă schimbare şi asta ne face să fim concentraţi mai mult pe aspectele superficiale ale vieţii, cum ar fi obţinerea unui statut social cât mai suspus şi a unor venituri care să ne permită să ne îndeplinim toate dorinţele, multe dintre ele absurde, sperând că astfel vom atinge ţelul la care aspiră toţi reprezentanţii rasei umane: fericirea.

sex shopFericirea este unul dintre cele mai exploatate subiecte ale zilelor noastre. Bloggeri, psihologi, jurnalişti din redacţiile revistelor dedicate femeilor fac încercări repetate de a le da muritorilor de rând idei despre ce înseamnă fericirea şi care sunt paşii pe care trebuie să-i urmeze, cu stricteţe draconică, pentru că, după mari eforturi şi zbucium interior, să poată afirmă: “Sunt un om fericit!”.

Aruncând o privire de ansamblu asupra societăţii în care trăim, putem constata că fericirea este adesea echivalată cu succesul.

Totuşi, există foarte multe cazuri mediatizate în care vedem oameni de succes, cu afaceri prospere, aflaţi pe culmile unei cariere înfloritoare, cu soţii perfecte şi copii precum cei din reclamele la pastă de dinţi fructată, dar care sunt depresivi, abuzează de medicamente, alcool sau droguri.

Acest aspect contradictoriu ne face să ne gândim la faptul că urmăm paşii greşiţi pentru atingerea acestui scop suprem, sau că este posibil să nu existe cu adevărat o reţeta a fericirii, iar această este un mit, cu nimic mai palpabil decât existenţa extratereştrilor sau Apocalipsa.

Cu toate acestea, oamenii au fost înzestraţi cu voinţă proprie şi continuă să spere şi să-şi continue drumul vieţii, în pofida condiţiilor neprielnice, sau a piedicilor puse de către ceilalţi sau, de cele mai multe ori, chiar de ei înşişi. “Speranţa moare ultima” a devenit expresia care ghidează viaţa celor care visează la mai mult, la mai bine, fără să realizeze că, adoptând această atitudine, aleg să privească pasiv cum vieţile lor plutesc pe malurile oscilante ale unei mari învolburate.

Dar dacă am şterge fericirea din capul listei noastre de ţeluri pe care trebuie să le atingem în viaţă?

Atunci probabil că ne-am concentra asupra celorlalte lucruri, fără să ne dăm seama că, fericirea nu ar trebui să fie un scop, ci un efect colateral al dorinţelor noastre.

Această ecuaţie se complică şi mai mult atunci când realizăm că dorinţele oamenilor sunt diferite, pentru că ele sunt influenţate de mulţi factori ce ţin de experienţa personală, de educaţie, caracter şi chiar de aspectul fizic al fiecărui individ în parte.

Există oameni care îşi planifică vacanţa de vara încă din ianuarie, şi oameni care îşi iau biletele de tren spre mare cu 5 minute înainte că acesta să plece, există oameni care se uită la desene animate înainte să adoarmă, şi oameni care preferă să adoarmă pe fundalul gemetelor Jennei Jameson, există oameni care privesc cu jenă logo-urile sclipitoare ale Sex Shop-urilor, şi oameni care nu-şi uită niciodată acasă vibratorul sau vaginul masturbator. Totul ţine de preferinţe!

Dacă îţi vei acorda timpul necesar pentru a te cunoaşte pe ţine şi a arunca o privire şi asupra celorlalţi, a tot ceea ce ne înconjoară, vei realiza instantaneu că fericirea ţine exlusiv de propria ta persoană, şi că nimeni şi, mai ales, nimic nu o poate influenţa. Poate vei spune că sună a clişeu jalnic dintr-un film motivaţional cu buget redus, dar merită încercarea!

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata