Breaking news

Schimbarea domiciliului, o sarcină nu tocmai ușoară

loading...

Exista numeroase situatii din peisajul cotidian care ne pun la incercare, iar schimbarea domiciliului ocupa o pozitie fruntasa. Conform studiilor de profil, ipostazele care o depasesc in dificultate sunt divortul si schimbarea jobului de-o viata.

transport mobilaDe ce este considerata o situatie dificila? Raspunsul este legat intr-o proportie decisiva de intervalul de timp pe care il implica o mutare, interval care se poate prelungi de la cateva zile pana la o intreaga luna. Caci nu este suficienta doar impachetarea propriu – zisa a lucrurilor si transportarea lor dintr-o parte in alta, ci si intreg procesul de organizare a mutarii. In fond, vorbim despre un complex exercitiu care va pune la incercare abilitatile administrative.

Planificarea mutarii

Asa cum am spus, eficienta procesului de mutare se afla intr-o relatie stransa cu modul in care va organizati. In primul rand, dumneavoastra trebuie sa va asigurati de faptul ca reziliati toate contractele legate de utilitati pentru actuala locuinta. Atentia este o insusire de care trebuie sa va folositi la maximum, caci trebuie sa luati in calcul fiecare frunizor de servicii in parte, asta pentru a nu risca diverse cheltuieli neprevazute pentru lunile ce urmeaza. Cel de-al doilea pas vine ca o completare, caci se raporteaza la incheierea unor noi contracte cu furnizorii de electricitate, telefonie, cablu, apa si asa mai departe pentru noul spatiu in care veti locui.

Alegerea metodei de transport

Daca faceti parte din categoria celor care nu sunt predispusi la efortul prelungit, atunci incheierea unui contract cu o firma de transport mobila pare a fi cea mai intuitiva alegere. Avantajele acestei alternative sunt mult mai complexe, insa santatea este atributul care isi conserva statutul privilegiat. Cu toate acestea, pentru a nu transforma experienta intr-una nefasta, analizati de la bun inceput capacitatatea camioanelor disponibile, acest studiu ajutandu-va sa alegeti un mijloc de transport suficient de incapator pentru bunurile dumneavoastra.

In peisajul cotidian optiunile sunt dintre cele mai diversificate, companiile de transport depasindu-se una pe cealalta atunci cand vine vorba despre facilitatile adjuvante pe care le ofera clientilor. Da, unele dintre acestea va ofera posibilitatea de a monitoriza traseul camionului in care se regasesc corpurile de mobilier, ori de a semna asigurari pentru bunurile lasate in responsabilitatea personalului.

Materialele necesare pentru impachetat

Multe la numar, mai ales daca dorim sa avem continuitate in momentul in care impachetam. In primul rand, foliile de protectie prevazute cu bule sunt utile pentru impachetarea obiectelor fragile, o alternativa fiind si placile de polistiren expandat. Cutiile sunt un aspect problematic, mai ales daca nu doriti sa le cumparati de la magazinele de profil. O optiune de luat in considerare este aceea de a apela la amabilitatea personalului unui magazin din apropiere, pentru ca acesta sa va ofere gratuit cutiile ramase in urma aprovizionarii. Pentru vesela este recomandata hartia de impachetat, in care veti infasura fiecare pahar, farfurie ori bol in parte.

Nu in ultimul rand, aveti mare nevoie de accesoriile din papetarie, respectiv markerele in diverse culori, etichetele de mici dimensiuni, sfoara rigida, cutter-ul ascutit si scotch-ul.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata