Breaking news

Metode grozave de economisire a energiei din locuinţă

loading...

A te menţine mereu cu facturile la energie şi la utilităţi în regulă poate fi o adevărată provocare. Asta mai ales dacă în fiecare lună trebuie să plăteşti sume mari de bani la diferite firme de furnizare a serviciilor ce ţin de locuinţă.

energie-solaraÎn special în lunile friguroase de iarnă, banii care se duc pe sistemele de încălzire, pe plata gazului şi a căldurii sunt peste măsură de risipiţi. De fapt, se pot face mai multe lucruri în acest sens, pentru a stopa plăţile atât de mari la energie şi pentru economisirea acesteia. Cum anume se descurcă alte persoane în aceste situaţii cu care ne confruntăm fiecare dintre noi în fiecare lună?

Generarea căldurii şi propriei energii electrice

Instalarea de panouri solare sau a unei mici turbine de vânt pe acoperişul locuinţei te poate ajuta la generarea propriei energii electrice. În funcţie de condiţii, aceste sisteme ar putea să producă toată energia de care este nevoie pentru a pune în funcţiune casa, în special reducând costurile la energie la zero. Încă un avantaj al acestor sisteme proprii de generare a electricităţii este faptul că surplusul de energie poate fi chiar vândut, acest lucru permiţându-ţi să faci bani chiar şi să îţi şi alimentezi locuinţa cu energie electrică în permanenţă.

A te folosi de energia solară şi de energia eoliană în cazul furnizării de electricitate în casă este genial, pentru că ai parte de mai multe avantaje în acelaşi timp. Însă, şi atunci când cauţi să economiseşti banii pe care îi dădeai la căldură iarna, există o soluţie grozavă. Aşadar, panourile radiante de la furnizorul Ecojoy Romania reprezintă o variantă pentru care ai putea opta în acest caz, pentru încălzirea locuinţei şi pentru reducerea costurilor la gaz. Aceste panouri radiante se folosesc tot de surse naturale regenerabile care îţi permit să ai parte de cel mai confortabil şi accesibil sistem de încălzire a locuinţei.

Reducerea pierderilor de căldură

Dacă locuieşti într-o casă complet neizolată, vei vedea şi simţi cât de multă căldură se pierde mai ales pe timp de toamnă şi iarnă. Lipsa izolaţiei înseamnă că mai degrabă plăteşti facturile pentru a încălzi exteriorul casei, decât interiorul acesteia. Această problemă poate fi remediată tot pe o cale simplă. Izolarea cu spumă izolantă sau cu alte materiale specifice acestei sarcini va ajuta foarte mult la reducerea pierderilor de căldură din locuinţă. Dacă tot plăteşti un ban la căldură, măcar să îţi fie încălzită casa în interior, unde este nevoie.

Poţi de asemenea reduce pierderea de aer cald prin instalarea unor ferestre duble sau triple de termopan. Acest lucru va duce în aceeaşi măsură şi la reducerea zgomotelor din exterior, creând un mediu de trăi mult mai confortabil şi mai plăcut.

Avantaje ale acestor metodelor de economisire

Este evident faptul că, ajutându-te de asemenea metode de economisire a energiei, vei reuşi să  economiseşti şi bani mai mulţi daţi pe facturi la curent şi lumină. De asemenea, se reduce şi folosirea resurselor naturale care nu sunt regenerabile, ajutând în acest sens mediul înconjurător. Mai mult de atât, instalarea unor elemente în locuinţă poate ajuta şi la îmbunătăţirea esteticii interiorului acesteia. De asemenea, montând panouri radiante de la Ecojoy Romania, şi renunţând la radiatoare şi calorifere, vei crea mai mult spaţiu de depozitare şi de trai.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata