Breaking news

Hota ideala pentru bucataria ta

loading...

Hota este elementul esential intr-o bucatarie atunci cand ne gandim la evacuarea vaporilor de gatit, precum si la limitarea propagarii mirosurilor neplacute din zona in care se gateste catre restul casei.

Puterea de aspirare este primul criteriu ce trebuie luat in considerare atunci cand ai in vedere achizitionarea unei hote. Puterea de aspirare necesara trebuie calculata in functie de volumul bucatariei tale si este exprimata in metri cubi/ora. Pentru o functionare corecta, hota trebuie sa reinnoiasca de 10-12 ori pe ora volumul de aer din bucatarie. Cam acesta ar fi standardul dupa care sa te uti atunci cand alegi o hota de la care iti doresti in principal eficienta.

Dincolo de eficienta sa, o hota are si o functie decorativa, ce nu poate fi trecuta cu vederea. Iata care sunt principalele tipuri de hote, din punct de vedere al designului, astfel incat sa stii cum sa o alegi pe cea mai potrivita pentru tine.

Hota de perete (murala)

Se prinde, asa cum indica si numele, direct pe suprafata zidului, intre doua dulapuri inalte sau in coltul bucatariei. Acest tip de hota este disponibil intr-o gama larga de forme (cutie, piramida, trapez, cilindru), si este realizata din materiale diverse, fie ca este vorba despre aluminiu, otel inoxidabil sau chiar sticla. Pentru un aspect mai modern al bucatariei, poti opta pentru o hota de perete inclinata, sau hota verticala.

Hota de plafon

Hota de plafon este pozitionata discret, pe tavanul bucatariei. Pentru instalarea sa este esential sa verifici inainte daca se potriveste tipului de plafon pe care il ai acasa.

Hota pentru insula de bucatarie

Tipul ideal de hota pentru o insula de gatit a unei bucatarii. Aceasta varianta de hota este disponibila intr-o gama larga de forme si materiale. Foarte populara in bucatariile moderne, hota pentru insula este si extrem de decorativa.

Hota ascunsa in zona de lucru

Un device foarte inteligent, cu un design extrem de modern, acest tip de hota poate disparea complet in interiorul zonei de lucru, langa plita, atunci cand aceasta nu este folosita.

Hota clasica

Este cea care se instaleaza deasupra aragazului, fie sub un corp de mobilier, fie atasata direct de perete si care preia aburii si mirosurile care se ridica din zona de gatit.

Hota telecopica

Este un model care se incastreaza in mobilierul superior. Hota se aprinde cand tragem de sertar catre inainte si se stinge cand impingem in spate. Ramane vizibila numai partea din fata.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata