Breaking news

Formarea şi exersarea unei deprinderi încă din copilărie

loading...

De-a lungul vieţii omul desfăşoară o gamă foarte variată de acţiuni şi activităţi în folosul propriu sau al celorlalţi. Fiecare acţiune implică învăţarea unei deprinderi şi exersarea ei în timp, astfel încât unele dintre acţiuni devin automatisme, competenţe sau doar deprinderi însuşite pe care le utilizăm sporadic pe parcursul vieţii.

premergatorUnele deprinderi se învaţă şi se exersează în copilărie şi ne sunt de folos pe întreg parcursul vieţii. Altele reprezintă un fundament stabil, automatisme ce stau că baza pentru însuşirea altor deprinderi.  Două dintre acestea sunt vorbirea şi mersul biped.

Vorbirea, odată devenită automatism, stă la baza însuşirii şi utilizării unor cuvinte din ce în ce mai complexe ca sens, dar şi la baza învăţaţii unor cuvinte şi implicit în capacitatea utilizării/exprimării într-o limba străină.

Mersul biped odată ce a devenit automatism, stă la baza învăţării mersului pe patine, ajută la învăţarea schiatului, al practicării unor sporturi de performanţă sau al unor sporturi extreme: mersul pe sârmă la înălţime, escaladarea înălţimilor, etc.

Mersul în sine, ca acţiune specific umană, se învaţă încă din copilărie, până la vârstă de 1,3 ani, în cazul în care copilul este sănătos din punct de vedere fizic şi psihic.

Conexiunile neuronale ce se stabilesc la nivelul cortexului se realizează prin exerciţiu, stimulat emoţional de bucuria reuşitei.

Unii copii încep să păşească susţinuţi de braţele părinţilor chiar de la 7-8 luni, manifestând prin această sănătate fizică şi dorinţa de mişcare.

Dacă observaţi la bebeluşul dumneavoastră asemenea manifestări, este bine să îl susţineţi şi să îl stimulaţi în dezvoltarea să precoce.

De îndată ce copilul reuşeşte să facă primii paşi singur, timid, susţinut de braţele adulţilor, va încerca să repete experienţă din ce în ce mai des, dar nu că o conştientizare a performanţei sale sau a dorinţei de performanţă!

Pentru el este o altfel de mişcare, ce îi permite să-şi lărgească mult câmpul vizual. Adesea îl solicită până la epuizare pe adult să-l ajute să repete experienţă câştigată.

În scopul exersării mersului biped, pentru bebeluş puteţi achiziţiona un premergător, care este un obiect util ce-i permite să se deplaseze singur în direcţia dorită fără a fi susţinut de braţele unui adult, deoarece acesta nu mai este nevoit să stea cocoşat ori de câte ori cel mic doreşte să facă mişcare.

Achizitionarea unui premergator se face din magazinele de profil sau prin comenzi on line cu livrare la domiciliu. Vă sugerăm câteva variante de premergătoare realizate în culori diferite, potrivite oricărui copil până la vârstă de 1,5 ani.

Pentru băieţei, puteţi alege unul dintre modelele personalizate coloristic şi accesorizate cu diverse elemente în funcţie de model.

Dintre acestea amintim: “Premergător Coccolle C305” ce poate fi reglat pe înălţime în trei poziţii, cu roţi pivotante din silicon, dotat cu cutiuţă muzicală; „Premergător EUROBABY – albastru” ce permite ajustarea scaunului pe înălţime, are roţi pivotante şi are că accesoriu specific un suport pentru jucării şi un suport pe care cel mic poate servi masă.

Pentru fetiţe „Premergătorul Cangaroo Marty” este personalizat coloristic şi accesorizat cu jucărie electronică ce emite sunete.

Modelele sunt diverse, adecvate tuturor gusturilor.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata