Breaking news

De ce să aleg o pardoseală de tip covor PVC pentru unităţile medicale?

loading...
0 28

Specialiștii recomandă ca unitățile medicale să fie amenajate cu pardoseală de tip covor PVC sau linoleum PVC, întrucât are avantajul de a rezista timp îndelungat și poate fi curățat și dezinfectat foarte ușor.

linoleum-covor-pvcUn foarte apreciat tip de pardoseală este covorul PVC sau linoleum PVC, acesta fiind permanent îmbunătăţit de-a lungul timpului, încât el este potrivit pentru aproape orice tip de spaţiu. Covorul PVC este un tip de pardoseală caldă, care sporeşte confortul în încăperea în care este instalat şi oferă senzaţia de căldură.

Linoleum PVC reprezintă o pardoseală modernă, cu un aspect estetic deosebit, având calităţi superioare multor tipuri clasice de pardoseli. Aceste covoare PVC au o arie largă de utilizare: spaţii comerciale, birouri, săli de aşteptare, holuri, cabinete medicale, cabinete stomatologice sau alte unităţi sanitare, precum spitale, clinici, săli de operaţie, laboratoare de analize şi altele.

Când vine vorba de pardoselile din spaţiile sanitare, cea mai bună alegere o reprezintă covorul PVC deoarece un linoleum PVC vine în întâmpinarea tuturor nevoilor specifice unui astfel de spaţiu.

De multe ori ne punem întrebarea: De ce să aleg un covor PVC şi nu un alt tip de pardoseală potrivit pentru o unitate medicală?

În primul rând, pentru că normele de igienă din domeniul sanitar prevăd montarea unor astfel de pardoseli din PVC pentru spaţiile medicale. De asemenea, un covor PVC pentru cabinete medicale are anumite proprietăţi şi caracteristici speciale, care îl fac pretabil pentru astfel de spaţii:
• Este rezistent la diferiţi agenţi chimici;
• Este tratat antibacterian şi antifungic (îndeplineşte normele de igienă din domeniul medical);
• Are proprietăţi conductive şi antistatice, fiind ideal pentru camerele cu aparatură specială (Săli de operaţie);
• Este antiderapant;
• Este un bun izolator termic şi fonic.

Iată doar câteva din principalele caracteristici pe care un covor PVC le are. Pe lângă acestea, de menţionat este faptul că în spitale este obligatorie montarea pardoselilor cu ridicare pe perete. Din acest motiv, covorul PVC este absolut indispensabil în astfel de spaţii.

Un covor PVC destinat cabinetelor medicale de o calitate superioară, este elastic, ceea ce înseamnă că se elimină unghiurile drepte de la colţuri, prin aplicarea unor anumite tehnici de montaj în scafă sau cu ridicare pe perete. Montajul covorului PVC este foarte important pentru a avea o pardoseală reuşită şi durabilă, fără denivelări şi aspecte inestetice. De asemenea, extrem de important pentru unităţile sanitare este faptul că îmbinarea dalelor de pardoseală se realizează prin sudură la cald. Aceste tehnici nu permit apariţia rosturilor, locuri foarte greu de curăţat unde se adună bacteriile şi mizeria.

Întreţinerea covorului PVC din mediul sanitar este mai pretenţioasă decât cea a unui covor dintr-un oricare alt spaţiu, deoarece pardoselile din unităţile medicale sunt cele mai solicitate suprafeţe, fiind nu doar tranzitate de un număr foarte mare de oameni, dar şi supuse unor agenţi chimici şi biologici care se folosesc în procesul de curăţenie.

Pardoselile de tip PVC din spitale trebuie întreţinute corespunzător, conform prevederilor în vigoare, fiind surse de epidemii şi boli. De aceea, acestea necesită ştergere şi curăţare, apoi dezinfecţie. Avantajul folosirii unui covor PVC în astfel de spaţii este că rezistă foarte bine la acţiunea substanţelor chimice folosite în curăţenie.

Covorul PVC este o pardoseală modernă, cu un design deosebit, extrem de utilă şi eficientă în unităţile sanitare. Acesta este rezistent la trafic intens, are o durabilitate foarte mare şi este uşor de instalat şi de întreţinut. Alte calităţi ale covorului PVC sunt reprezentate de rezistenţă culorii în timp, rezistenţă la alunecare şi gradul de absorbţie al sunetului. Cele mai cunoscute tipuri de covor PVC sunt: omogen şi eterogen. Ambele sunt cunoscute că fiind rezistente la trafic intens, flexibile şi de o calitate foarte bună.

Dacă sunteţi în căutarea unei pardoseli PVC de acest tip, compania Solexpert va pune la dispoziţie o gama largă de tipuri de pardoseli profesioanale şi toate accesoriile necesare instalării suprafeţelor dorite. Astfel, echipele de montaj pot livra în timpi optimi un sistem complet şi performant de acoperitori de pardoseală. Gama de pardoseli o puteţi vizualiza accesând site-ul companiei http://solexpert.ro.

Pe lângă eficientă să în spaţiile sanitare, un covor PVC se remarcă şi printr-un aspect estetic plăcut. În funcţie de spaţiu şi de preferinţe, se poate alege fie un covor PVC într-o singură culoare, fie un covor PVC deosebit într-o combinaţie de forme şi culori.

Prin toate aceste caracteristici, covorul PVC rămâne soluţia ideală pentru utilizarea în unităţile medicale, unde rezistenţă sporită la igienă, durabilitatea şi uşurinţă în întreţinere sunt prioritare.

linoleum-covorpvc

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata