Breaking news

Cum îți îmbunătățești aspectul locuinței?

loading...

Dacă vrei să faci câteva transformări în locuință pentru a îmbunătăți aspectul acesteia, poți cumpăra sau construi la comandă câteva piese noi de mobilier.

Nivelul de dificultate variază de la cele mai simple piese la cele mai sofisticate. Construcția mobilierului îți oferă avantajul de a avea în locuință mobilă personalizată, proiectată după dorințele tale.

Te poți inspira din magazinele online și apoi poți face obiecte de mobilier la comandă. Pentru mobilierul lucrat manual sau la comandă poți folosi și roți industriale sau role de mobilier care permit mișcarea ușoară pe suprafețele plane din casă. Cu ajutorul lor mobilierul va arăta modern și va deveni ușor de mutat dintr-o cameră în alta.

Schimbări în fiecare cameră

Fiecare cameră a locuinței oferă propriile provocări. Pentru a face schimbări în camere este indicat să fii informat cu privire la noile tendințe în modă despre mobilier. Lemnul este un produs natural și deci dacă alegi acest material, fiecare piesă de mobilier va fi unică prin aspectul său și prin caracteristici privind culoarea, textura, modul cum și-a pus amprenta asupra sa factorii externi sau condițiile naturale. Contează și metodele de tratament care s-au aplicat asupra lemnului în procesul de prelucrare și de realizare a pieselor de mobilier.

Schimbă ușa de la intrare

Uneori chiar și ușile de bună calitate devin plictisitoare pentru că s-au demodat sau au stratul de suprafață decolorat. Pentru a da un aspect nou locuinței, cea mai bună soluție este să schimbi ușa de la intrare cu un model nou. Desigur se poate opta și pentru o lucrare de recondiționare a ușii vechi, prin care  se elimină zgârieturile și se aplică un tratament de finisare pentru îmbunătățirea aspectului exterior.

Dacă decizi totuși să schimbi ușa de la intrare, ai putea investi într-un model nou, mai frumos ca design, mai opulent sau mai sofisticat, care este în  trend în acest an. Una dintre tendințe este reprezentată de ușile negre, ușile olandeze. De asemenea, sunt la modă ușile late, mai înalte, din materiale foarte rezistente, de foarte bună calitate. În anul 2018 sunt apreciate ușile extravagante, ușile colorate și ușile complet albe. Pentru casele cu terasă sunt recomandate ușile glisante foarte mari care pot fi și din sticlă. Acestea oferă multă lumină naturală în interiorul casei.

Schimbă aspectul locuinței cu ajutorul luminilor ambientale

Lumina are un rol important în crearea unei atmosfere confortabile în casă. Întotdeauna o casă cu un nivel ridicat de lumină naturală va fi apreciată de oameni, iluminarea fiind un criteriu decisiv în alegerea locuințelor. Cu toate acestea oamenii achiziționează și locuințe în funcție de preț (acesta trebuie să fie unul accesibil) și alte criterii, iar apoi se ocupă de iluminatul locuinței (prin lumină artificială) pentru a schimba aspectul tuturor camerelor.

Luminile ambientale sunt cele mai preferate în prezent. Sunt lumini difuze, plăcute, care nu sunt obositoare pentru ochi. Luminile ambientale sunt acelea produse de lămpile cu abajur și care pot crea o atmosferă foarte plăcută în casă. Niciun alt accesoriu din casă nu va crea o atmosferă atât de specială ca o lampă cu abajur. Aceasta arată grozav și în plus atrage întreaga atenție într-o cameră.

Sfaturi pentru iluminarea casei:

  • Poți folosi lumini ambientale pentru toate camerele locuinței, pentru zona unde ai biblioteca, pentru dormitor, pentru a accentua un anumit obiect pe care îl ai în casă.
  • Pentru living poți alege o lustră cu mai multe brațe sau un candelabru.
  • În bucătărie poți plasa lumini deasupra blatului de lucru, deasupra dulapurilor sau în zona mesei.
  • Poți folosi becuri incandescente cu filament, becuri economice, becuri de tip Edison cu LED.

Pentru a avea o atmosferă misterioasă în casă poți alege spoturile LED care au diferite forme (rotunde, dreptunghiulare, pătrate) din care vei alege pe acelea corespunzătoare preferințelor tale. Acestea consumă puțin curent, nu dau căldură, funcționează o perioadă îndelungată de timp, de câțiva ani.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata